Απογραφές αιγοπροβάτων και χοίρων

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε.Λακωνίας ανακοινώ-νεται ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι υποχρεούται να διενεργήσουν τις ετήσιες απο-γραφές εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2016 από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου και να τις κοινοποιήσουν στην κτηνιατρική υ-πηρεσία εντός προθεσμίας ενός μηνός από τη διενέργειά της και το αργότερο έως 15 Δεκεμβρίου 2016 που είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Σε ότι αφορά τους χοίρους η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου και η κοινοποίηση της στην κτηνιατρική υπηρεσία εντός προθεσμίας 30ημερών από τη διενέργεια της.

Επιπλέον από τη φετινή χρονιά η κοινοποίηση της απογραφής είναι δυνατόν να γίνει ηλεκτρονικά με τη χρήση ειδικής ψηφιακής υπηρεσίας μέσω της ηλεκτρονι-κής δ/νσης http://e-services.minagric.grακολουθώντας τις λεπτομερείς οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του αι-γοπροβατοτρόφου/χοιροτρόφου στην υπηρεσία.
Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται από την ψηφιακή υπηρεσία σχετική βεβαίωση που εκτυπώνεται και επισυνάπτεται στο μητρώο εκμετάλλευσης.

Υπάρχει η δυνατότητα μίας μόνο ψηφιακής υποβολής των στοιχείων της απο-γραφής και σε περίπτωση ανάγκης τροποποίησης λόγω λάθους θα πρέπει ο εν-διαφερόμενος να απευθυνθεί στην κτηνιατρική υπηρεσία.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους παρακαλούνται οι αιγοπροβατοτρόφοι και οι χοιροτρόφοι κατά την προσέλευσή τους να προσκομίζουν πλήρως και σωστά ενημερωμένο το μητρώο εκμετάλλευσης με τις μεταβολές και την απογραφή του ζωικού πληθυσμού.

Μη ενημερωμένα μητρώα δεν θα γίνονται δεκτά.

Υπενθυμίζουμε ότι η ενημέρωση του μητρώου και η απογραφή γίνονται με ευ-θύνη των κτηνοτρόφων και έχει αξία υπεύθυνης δήλωσης

Τηλέφωνα επικοινωνίας
Τμήμα Κτηνιατρικής 2731363300-303-302-305
Αγροτικό Κτηνιατρείο Μολάων 2732022264
Αγροτικό Κτηνιατρείο Σκάλας 2735022271

Η Πρ/νη της Δ/νσης
Αγροτικής Οικ/μίας & Κτην/κής
Β.Θεοχαράκου