Απεβίωσε η Ζωή Λάσκαρη

Φτωχότερος ο καλλιτεχνικός χώρος ύστερα από το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη, μιας γυναίκας που άφησε το δικό της στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοφιλής ηθοποιός απεβίωσε στον ύπνο της και τα αίτια ήταν παθολογικά.

Η Ζωή Λάσκαρη (12 Δεκεμβρίου 1944 – 18 Αυγούστου 2017) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, μια από τις διασημότερες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Κουρούκλη (όμοιο με της εξαδέλφης της Zωής Kουρούκλη, γνωστής τότε τραγουδίστριας). Γεννημένη στο Σόχο Θεσσαλονίκης στις 12 Δεκεμβρίου του 1940 σύμφωνα με την εφημερίδα Aπογευματινή.  Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 θεωρήθηκε –μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη– μια από τις εμπορικότερες σταρ του ελληνικού κινηματογράφου.

Η κηδεία της θα τελεστεί στις 13:00, από τον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου, στην οδό Σκουφά. Η ταφή θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η οικογένεια της ζήτησε αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στην Κιβωτό του πατέρα Αντώνιου.