“Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε” αλλά ο «Βασιλιάς είναι γυμνός»

Πλησιάζοντας στις εκλογές της 26ης Μαϊου το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει…!

Διαβάζοντας την πρόσφατη ανακοίνωση της κυρίας Τζανετέα θυμήθηκα το θεατρικό έργο του Λουίτζι Πιραντέλο “Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε”.
Η αγωνιώδης προσπάθεια της να πείσει, κυρίως τον εαυτό της, δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα της Λακωνίας είναι εμφανής.
Το αναπτυξιακό “θαύμα” των 9 χρόνων της Περιφερειακής αρχής Τατούλη υπάρχει μόνο στις αναρτήσεις των socialmedia.
Ένα έντονο καιρικό φαινόμενο, μια ασθένεια στη γεωργική παραγωγή αρκεί για να αποδομήσει το αφήγημα της απερχόμενης Περιφερειακής Διοίκησης.
Το έργο σας χαρακτηρίζεται από δύο βασικούς πυλώνες, δυστυχώς για τη Λακωνία.
Αδυναμία ιεράρχησης προτεραιοτήτων.
Έργα βιτρίνας και όχι υποδομής
Η Νότια Λακωνία ζει με το άγχος πότε θα αποκοπεί οδικά από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα λόγω της αδυναμίας της Περιφέρειας να αξιοποιήσει έγκαιρα τα χρήματα που είχαν εκταμιευθεί, ΑΠΟ ΤΟ 2008, στο Ταμείο Μολυβιάτη για τη γέφυρα της Σκάλας.
Η Σπάρτη, η Λακωνία και η Ελλάδα περιμένουν εννέα χρόνια να μπει μπροστά η κατασκευή του Μουσείου της Σπάρτης, ένα έργο που ανήκει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά με πολλαπλά οφέλη για τη Λακωνία.
Από το 2009 είχαν δρομολογηθεί πολύ σημαντικά έργα για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων στις περιοχές Ευρώτα και Ασωπού. Και πάλι επέδειξαν αδυναμία
Να μην πούμε για τη Μαρίνα της Μονεμβάσιας και της υποδομές στο Λιμάνι της Νεαπόλεως.
Όσο για το οδικό δίκτυο αν σταματήσετε στο δρόμο και ρωτήσετε οποιονδήποτε Λάκωνα, θα κατανοήσετε ότι με φαμφάρες δρόμοι δε φτιάχνονται.
Η πρόοδος εξασφαλίζεται με πολύ δουλειά και σοβαρότητα,
Κυρία Τζανετέα καλές οι φωτογραφίες, οι Δημόσιες σχέσεις και τα χαμόγελα, αλλά:
Ο Βασιλιάς είναι γυμνός.