Αεροδρόμιο Καλαμάτας | Πτήσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις μέχρι Νοέμβριο

Εξακολουθεί και στη διάρκεια του φθινοπώρου η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, όπως προκύπτει από το πρόγραμμα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου που γνωστοποιήθηκε από τον διεθνή αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Συγκεκριμένα, συνεχίζονται ώς τα μέσα Νοεμβρίου οι τακτικές πτήσεις της Aegean από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας προς Μόναχο, Ντίσελντορφ και Στοκχόλμη, ενώ ώς το τέλος Οκτωβρίου θα εξακολουθήσει η τακτική αεροπορική σύνδεση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με το Λονδίνο, τόσο από την British Airways όσο και από την Easy Jet.

Ειδικότερα, όσον αφορά την Aegean Air, οι δύο τελευταίες πτήσεις από την Καλαμάτα προς το Παρίσι θα γίνουν σήμερα και την επόμενη Δευτέρα, 2 και 9 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Τις ίδιες ημέρες θα γίνουν και οι πτήσεις προς τη Λιόν, ενώ για τη Ναντ η τελευταία φετινή πτήση Aegean από την Καλαμάτα θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Μία ημέρα αργότερα είναι προγραμματισμένη η τελευταία φετινή πτήση προς το Αμβούργο.

Ωστόσο, κανονικά συνεχίζονται οι πτήσεις της Aegean Air από την Καλαμάτα προς Μόναχο (κάθε Κυριακή μέχρι τις 19 Νοεμβρίου), Ντίσελντορφ (κάθε Παρασκευή μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου) και Στοκχόλμη (κάθε Σάββατο μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου).

ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Ως προς τις ξένες αεροπορικές εταιρείες, η British Airways συνεχίζει τις τακτικές πτήσεις της από Καλαμάτα προς Λονδίνο κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, η Easy Jet προς Λονδίνο επίσης κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο μέχρι 31 Οκτωβρίου, η Condor προς Φρανκφούρτη (κάθε Δευτέρα) και προς Μόναχο κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, η Eurowings προς Βιέννη κάθε Τετάρτη, η Niki Fly προς Βιέννη επίσης κάθε Σάββατο μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, ενώ η Transavia θα πετάξει προς Αμστερνταμ τη Δευτέρα 2 και 9 Οκτωβρίου, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και η Skandinavian προς Οσλο το Σάββατο 7 και 14 Οκτωβρίου.

Το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, τέλος, είναι προγραμματισμένες επίσης αρκετές ναυλωμένες πτήσεις τσάρτερ διαφόρων ξένων εταιρειών από την Καλαμάτα προς Μιλάνο, Ρώμη, Μασσαλία, Μάντσεστερ, Μπίρμιγχαμ, Μπίλουντ, Βουκουρέστι και Τελ Αβίβ.

ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

Τέλος, όσον αφορά τη διασύνδεση της Καλαμάτας με πόλεις της Ελλάδας, το περασμένο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 11.35 το πρωί, αναχώρησε η τελευταία φετινή πτήση της Olympic Air από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα προς Αθήνα.

Παράλληλα, οι πτήσεις της ίδιας εταιρείας προς Θεσσαλονίκη μειώνονται τον Οκτώβριο σε 4 την εβδομάδα (Δευτέρα 8.30 π.μ., Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο 8.25 π.μ.), αντί για τις 5 της θερινής περιόδου.

Από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και στη διάρκεια του Νοεμβρίου, αλλά και ολόκληρου του χειμώνα, οι πτήσεις προς τη συμπρωτεύουσα θα μειωθούν σε τρεις την εβδομάδα και θα γίνονται κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο στις 11.30 το πρωί.

Βασίλης Μπακόπουλος