Έτοιμη η μελέτη για το δρόμο προς Παναγιά Γιάτρισσα

Έτοιμη είναι πλέον η μελέτη για την κατασκευή του δρόμου που συνδέει τη Μεσσηνία με τη Λακωνία και οδηγεί στην Παναγιά Γιάτρισσα, όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα Θάρρος. Η μόνη εκκρεμότητα που υπήρχε ήταν η αδειοδότηση των περιβαλλοντικών όρων και αυτό ολοκληρώνεται, οπότε η περιφέρεια έχει πλέον το «πράσινο φως» για διεκδίκηση χρηματοδότησης του έργου από τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ.

Ήδη η προσβασιμότητα του δρόμου έχει προσωρινά βελτιωθεί με τα έργα συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν για την 33η επαρχιακή οδό Μηλέα – Παναγιά Γιάτρισσα -όρια νομού με νομό Λακωνίας, με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ.

Ο νέος δρόμος που θα κατασκευασθεί, πιθανότατα με χρηματοδότηση από τη νέα προγραμματική περίοδο, θα είναι δίιχνος, ασφαλτοστρωμένος και όλων των προδιαγραφών που προβλέπονται για την ασφαλή κυκλοφορία ιδιωτικών οχημάτων και τουριστικών λεωφορείων.

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος από την πλευρά της Λακωνίας, έχει βελτιωθεί εδώ και αρκετά χρόνια, αναγκάζοντας ακόμα και Μεσσήνιους να κάνουν τα διπλάσια χιλιόμετρα προκειμένου να επισκεφθούν την περιοχή της Παναγιάς Γιάτρισσας, καθώς μέχρι πριν από λίγο καιρό ο δρόμος από Μεσσηνία ήταν σχεδόν αδιάβατος.

Ο δρόμος από τη Μηλέα, είναι ο μοναδικός δρόμος που συνδέει τη Μεσσηνία με την Παναγιά Γιάτρισσα, ο οποίος μετά το χωριό της Μηλέας είναι χωματόδρομος και μάλιστα με σημαντικά προβλήματα, όπως προαναφέραμε.