Έπιασε το Λόττ(ας)ο – Παραμονή στη Football League για τη Σπάρτη στις καθυστερήσεις

Τελικά το ποδοσφαιρικό σενάριο στη Football League είχε Happy End για τη Σπάρτη, με ένα απίστευτο φινάλε άκρως ακατάλληλο για καρδιοπαθείς!

Ο ΟΦΗ γιόρτασε την επιστροφή του στην Super League διαλύοντας την Σπάρτη η οποία όμως έμεινε στην κατηγορία μιας και έχασε η Αναγέννηση στις καθυστερήσεις από τον Αρη! Τα καλύτερα για τη Λακωνική ομάδα ήρθαν στις καθυστερήσεις όταν ένας πρώην ποδοσφαιριστής της ο Λώττας με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο ματς με την Καρδίτσα, έκανε δώρο την παραμονή στην Μπάρτσα.

Η ανάδειξη του πρωταθλητή και η κατάληψη της 13ης θέσης που ισοδυναμεί με παραμονή στην κατηγορία, ήταν οι δύο εκκρεμότητες που διευθετήθηκαν με την διεξαγωγή της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής στην Football League. Ο ΟΦΗ θριάμβευσε στο «Γεντί Κουλέ» απέναντι στην Σπάρτη επικρατώντας με 5-0 και τερμάτισε στην πρώτη θέση της κατηγορίας. Δεύτερος που θα ακολουθήσει τους Κρητικούς στη Super League τερμάτισε o Άρης που επιβλήθηκε με 1-0 της Αναγέννησης στην Καρδίτσα, αποτέλεσμα που έστειλε τους Θεσσαλούς στη Γ’ Εθνική.

 

ΣΚΟΡΕΡ: 9′ Μάνος σουτ, 28′ Μάνος σουτ, 64′ Κουτσιανικούλης σουτ, 68′ Μάνος σουτ, 70′ Παπαστεριανός σουτ

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Λεάλ (69′ Πουρτουλίδης), Βουό, Μάνος, Παπαστεριανός, Κομεσίδης, Κοιλιάρας, Μπολάκης, Κουτσιανικούλης, Ποτουρίδης

Σπάρτη: Μπακοδήμος, Καζβιρόπουλος, Κωστάκης, Μουζακίτης, Κολτσίδας, Βοσνακίδης, Γραικός, Τσιόφου, Σάββα, Οικονομόπουλος, Δοδοντσάκης

Διαιτητής: Κορδολαίμης (Ανατολικής Αττικής)
Βοηθοί: Δουλγεράκης (Ανατολικής Αττικής), Κοκμοτός (Ρεθύμνου)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Άρης 0-1

ΣΚΟΡΕΡ: 92′ Λώττας πέναλτι

79′ Δοκάρι για τον Άρη από σουτ του Τσουμάνη

Αναγέννηση Καρδίτσας (Βαζάκας): Γκέκας, Καραγιάννης, Κωνσταντινόπουλος, Τζέκος, Βατουσιάδης, Μπιτέλης, Πλαβούκος (89′ Μπούσδρας), Σταματάκης, Πλούμης (58′ Ντάγκρας), Σουντούρα, Χαντζάρας.

Άρης (Σπανός): Καντιμοίρης, Νίκιτς, Μπούρμπος, Μαραγκός, Τσουμάνης, Μουμίν, Παυλίδης (83′ Χαντί), Μπαργκάν (64′ Λώττας), Πασάς (46′ Κλιγγόπουλος), Κανακούδης, Μπαστακός.

Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών)
Βοηθοί: Παρασίου (Ημαθίας), Γιαννίκος (Πειραιά)
Κίτρινες: Βατουσιάδης

Απόλλων Λάρισας – Α.Ε. Καραϊσκάκης 3-1
Αιγινιακός – Παναχαϊκή 0-2
Αναγέννηση Καρδίτσας – Άρης 0-1
ΟΦΗ – Σπάρτη 5-0
Πανσερραϊκός – Δόξα Δράμας 3-4
Τρίκαλα – Εργοτέλης 0-3