Άκρως επιτυχημένη η κοπή πίτας της Ε.Π.Δ.Λ.

Με αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας, στο ξενοδοχείο Μενελαϊον, στη Σπάρτη, καθώς δεκάδες μέλη του συλλόγου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου. Ειδικότερα, η Ε.Π.Δ.Λ. διοργάνωσε την πρώτη συνάντηση για το 2017, παρουσιάζοντας παράλληλα το ετήσιο Ημερολόγιο, το οποίο κοσμείται από εξώφυλλα βιβλίων και πίνακες ζωγραφικής του λογοτεχνικού & καλλιτεχνικού τμήματος.

Εν αρχή, το λόγο έλαβαν τα μέλη του νέου διοικητικού σχήματος – Άννα Ζήτη, Ουρανία Μπούρτζινου, Ελένη Τζικάκου, Χάρης Βασιλάκος, Τάσος Βεκράκος, Γιώργος Δημακόγιαννης και Δημήτρης Διαμαντάκος – τα οποία, κόβοντας την πίτα για το νέο έτος, ευχήθηκαν στους παρευρισκομένους να έχουν μία δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία και πρόοδο.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε στο έργο των τελευταίων μηνών, καθώς και στις δραστηριότητες που δρομολογούνται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, η Ε.Π.Δ.Λ. προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου τμήματος, του Κέντρου Σπαρτιατικών Μελετών, το οποίο βαδίζει σταθερά, κερδίζοντας όλο και περισσότερους φίλους, διοργάνωσε με επιτυχία παρουσιάσεις βιβλίων, στάθηκε αρωγός σε καλλιτεχνικές εκθέσεις, συμμετείχε ενεργά στο Σπάρταθλον, διεύρυνε τον αριθμό των μελών του με νέες εγγραφές κι εξέδωσε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο Ημερολόγιο για το 2017, το οποίο είχε ως κεντρικό άξονα το Χείλωνα το Λακεδαιμόνιο.

Να τονιστεί ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση αναφέρθηκαν οι δραστηριότητες που δρομολογεί η Ένωση Πνευματικών Δημιουγών Λακωνίας το προσεχές διάστημα. Ειδικότερα, το νέο ΔΣ μεταξύ άλλων φιλοδοξεί, με τη βοήθεια του Δήμου Σπάρτης, να δημιουργήσει εντός του 2017 μία βιβλιοθήκη με έργα Λακώνων Συγγραφέων και Ποιητών, η οποία θα λειτουργεί και ως καλλιτεχνικό εργαστήρι, ενώ παράλληλα έχει βάλει μπρος για τη διοργάνωση μιας παραδοσιακής βραδιάς, ενός ποιητικού – λογοτεχνικού διαγωνισμού, μιας εκδήλωσης προς τιμήν του ιστορικού, Σαράντου Καργάκου, καθώς και την πραγματοποίηση μίας μεγάλης καλλιτεχνικής έκθεσης από το αντίστοιχο τμήμα της Ένωσης, με θέμα τη Λακωνία.

H Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας ευχαριστεί τις κυρίες Μαίρη Αργειτάκου, Γεωργία Βλαχάκου και Άννα Ζήτη για τη γλυκιά δημιουργία της πίτας, το φλουρί της οποίας έκρυβε μία μοναδική έκπληξη, καθώς η νικήτρια είχε τη χαρά να λάβει ως δώρο τον … καλλιτεχνικό καρπό συμπολίτη μας, ενός ιδιαίτερα αξιόλογου ανθρώπου με ειδικές ικανότητες. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στον τέως πρόεδρο, κύριο Βασίλη Βλαχάκο, για την παραχώρηση του ποιήματος προς τιμή του Χείλωνος, το οποίο εντάχθηκε στο Ημερολόγιο 2017. Τέλος, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του Ξενοδοχείου Μενελαϊον, για την άψογη εξυπηρέτηση.

Εκ του ΔΣ