Συσκέψεις κι … επισκέψεις στη Λακωνία για τις πλημμύρες

Την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κα Αδαμαντία Τζανετέα, επισκέφθηκε κλιμάκιο των πολιτικών φορέων των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να τους ενημερώσει για τις σοβαρές ζημιές που έχει υποστεί η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας από την πρόσφατη θεομηνία.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου ενημερώθηκε ο γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Γιάννης Μοίρας και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου το πρωϊ, κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με επικεφαλής τον τ. Υπουργό και Βουλευτή Αργολίδας κ. Ιωάννη Μανιάτη συνοδευόμενο από την τ. βουλευτή κα Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η κα Τζανετέα μαζί με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Ηλία Στρατηγάκο και Υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των πολιτικών φορέων για το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί η ΠΕ Λακωνίας όσον αφορά τις υποδομές (εθνικό, επαρχιακό,δημοτικό δίκτυο, αγροτική οδοποιία) , αγροτικές καλλιέργειες, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης,ιδιοκτησίες πολιτών, επιχειρήσεις, απώλειες σε φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο, μελισσοκομοία. Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε οτι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει άμεση αποκατάσταση των ζημιών εν όψει του χειμώνα και της έναρξης της συγκομιδής των αγροτικών προϊόντων.

Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ στις πληγείσες περιοχές

Με αφορμή την πρόσφατη καταστροφική θεομηνία που έπληξε τη Λακωνία, κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ( ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ) επισκέφθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 τον Νομό, για να αποτιμήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από την εκδήλωση των έντονων βροχοπτώσεων στις 7 Σεπτεμβρίου 2016.

Το κλιμάκιο με επικεφαλής τον Βουλευτή Αργολίδας – πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη ( Υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές ), την Νάντια Γιαννακοπούλου ( Υποψήφια Βουλευτή Μεσσηνίας και Αναπλ. Εκπρ. Τύπου ), τον Γιάννη Οικονομίδη ( Γραμματέα του Τομέα Υποδομών και Δικτύων ), τον Ανδρέα Σπυρόπουλο ( μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ), τον Νίκο Κουφό, ( Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λακωνίας ) και τον Παναγιώτη Κόκκορη, ( Αναπλ. Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λακωνίας ), το Σάββατο το πρωί βρέθηκε στο Διοικητήριο της Λακωνίας, όπου ενημερώθηκε για τις εκτεταμένες ζημιές στη Λακωνία από την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς τομέα κ. Ηλία Στρατηγάκο.

Στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα, όπου ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο και Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα, κ. Δήμο Βέρδο, για την κινητοποίηση του μηχανισμού και τις συνεχείς εργασίες των συνεργείων του Δήμου Ευρώτα, προκειμένου αυτά να αντλήσουν ύδατα από πλημμυρισμένα υπόγεια, να ανοίξουν αποκλεισμένους δρόμους και να βοηθήσουν κάθε πολίτη που αντιμετωπίζει προβλήματα στο χώρο κατοικίας του. Επίσης, ο κ. Βέρδος ανέφερε ότι με μια πρώτη εκτίμηση, το κόστος των ζημιών σε καλλιέργειες, οδικό δίκτυο και υποδομές στο Δήμο Ευρώτα, ξεπερνά το ύψος των πέντε εκατομμυρίων (5.000.000 ) Ευρώ.

Ακολούθως το κλιμάκιο, συνοδευόμενο από τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ευρώτα, κ. Ηλία Παναγιωτακάκο και κ. Γεώργιο Σωτηράκο, επισκέφθηκε το σημείο της οδού Σκάλας – Γερακίου, ( στο 13ο χιλιόμετρο, στο ύψος του χωριού Βρονταμά ), όπου ο δρόμος έχει καταρρεύσει και η κυκλοφορία έχει διακοπεί, τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Β’ Τάξης Δήμου Ευρώτα στο χωριό Μυρτιά, την περιοχή του χωριού Λεήμονα, καθώς και τις δύο γέφυρες του ποταμού Ευρώτα.

Ο επικεφαλής του Κλιμακίου, Βουλευτής και πρώην Υπουργός, κ. Γιάννης Μανιάτης, επεσήμανε ότι η Πολιτεία πρέπει να συνδράμει άμεσα τους πληγέντες πολίτες από τη θεομηνία και υποσχέθηκε ότι εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα υπάρξει παρέμβαση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη στήριξη και την προώθηση κάθε διαδικασίας για το έργο αποκατάστασης, αλλά και την άμεση αποζημίωση των πολιτών για τις τεράστιες ζημιές που σημειώθηκαν σε κατοικίες, επιχειρήσεις, ζωικό κεφάλαιο και φυτική παραγωγή.

ΓΙΑ ΤΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ