Παρόντα τα Κύθηρα στα μεγάλα εκθεσιακά ραντεβού με τον τουρισμό

Την παρουσία του για πρώτη φορά έκανε ο Δήμος Κυθήρων στο μεγάλο διεθνές ραντεβού της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην διεθνή τουριστική έκθεση «World Travel Market-WTM 2017», η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος, από 6-8 Νοεμβρίου 2017.

Φιλοξενώντας περισσότερες από 180 χώρες και 5.000 εκθέτες, η WTM αποτελεί ιδανικό πεδίο επαγγελματικών συνεργασιών αλλά και καταγραφής των τάσεων για την τρέχουσα τουριστική χρονιά.

Ο Δήμος Κυθήρων συμμετείχε με δικό του σταντ στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. παρουσιάζοντας τις εμπλουτισμένες τουριστικές υπηρεσίες που παρέχει το νησί, το οποίο αποτελεί ένα νέο ποιοτικό και ταυτόχρονα δυναμικό τουριστικό προορισμό για τους Βρετανούς.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και προβολή στα μονοπάτια των Κυθήρων, τα οποία προτιμούν τα τελευταία χρόνια αρκετοί επισκέπτες από την Αγγλία, καθώς και στις άλλες υπηρεσίες των ειδικών μορφών τουρισμού όπως το scuba diving, ο αγροτουρισμός κλπ. που προσφέρει το νησί.

Το Δήμο εκπροσώπησαν η Αντιπρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Μαρία Κασιμάτη και το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Νικόλ Χριστοφόρου.

Το σταντ του Δήμου Κυθήρων επισκέφθηκε μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Η 33η διεθνής έκθεση τουρισμού «Philoxenia», η σημαντικότερη τουριστική έκθεση της χώρας, υποδέχτηκε επαγγελματίες και κοινό από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2017, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Κυθήρων έδωσε δυναμικό παρών και φέτος στην έκθεση αυτή που γίνεται στην Θεσσαλονίκη, μια πόλη η οποία αποτελεί σημαντική πηγή εισερχόμενου τουρισμού για τα Κύθηρα, κυρίως λόγω της απ’ ευθείας αεροπορικής σύνδεσης με αυτήν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στις 20.000 ανήλθαν οι επισκέπτες του τουριστικού εκθεσιακού «διδύμου» Philoxenia – Hotelia, κατά τη διάρκεια του τριημέρου διεξαγωγής της.

Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 4.000 «ραντεβού» μεταξύ των εκθετών και μεγάλων τουριστικών «παικτών» από 36 αγορές – στόχους για την Ελλάδα, τα οποία προετοίμασαν το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες.

Οι εκθέτες στην Philoxenia ήταν 400, (άμεσοι και έμμεσοι), από 18 χώρες, ενώ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για επαγγελματικές συναντήσεις βρέθηκαν περίπου 180 ξένοι μεμονωμένοι hosted buyers.

Ο Δήμος Κυθήρων που συμμετείχε με δικό του περίπτερο σε κομβικό σημείο της αίθουσας, διένειμε το τουριστικό υλικό του καθώς και ενημερωτικό υλικό του Συλλόγου Καταλυμάτων Αγίας Πελαγίας και των επαγγελματικών συλλόγων Καψαλίου, Αυλαίμωνα και Διακοφτίου.

Το Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάζαρος Βέζος, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής, Μηνάς Κορώνης και Μαρία Κασιμάτη και ο υπεύθυνος υπάλληλος για την τουριστική προβολή Παναγιώτης Γιαννιώτης, οι οποίοι πραγματοποίησαν συναντήσεις με hosted buyers από την Αυστρία, την Ιταλία, την Γερμανία, την Αγγλία, την Κύπρο και την Πολωνία, παρουσιάζοντας το τουριστικό προϊόν των Κυθήρων.

Το περίπτερο του Δήμου Κυθήρων επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helepxo κ. Tάσος Τζήκας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και πολύς κόσμος.