Παπαδιάνικα | Τεράστια μείωση των ελαιοδένδρων!

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κύριο Ηλία Στρατηγάκο, με θέμα τη μείωση των ελαιοδένδρων στην ΤΚ Παπαδιανίκων, απέστειλε ο δήμαρχος Μονεμβασιάς, κύριος Τριχείλης, ο οποίος κάνει λόγο για ανάγκη επίλυσης του προβλήματος ενόψει της έναρξης του προγράμματος δακοκτονίας. Το θέμα θα συζητηθεί στο επικείμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Σύμφωνα με την διακήρυξη δημοπρασίας για την ανάδειξη εργολάβων για την εκτέλεση δολωματικών από εδάφους ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε περιοχές ελαιώνων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ο αριθμός των προστατευόμενων δέντρων στην τοπική κοινότητα Παπαδιανίκων έχει μειωθεί κατά 57.400 ελαιόδεντρα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν (227.600 φέτος – 285.000 πέρυσι). Η ποσοστιαία μείωση ξεπερνάει το 20%.

Η αυθαίρετη αυτή περικοπή στα προστατευόμενα ελαιόδεντρα της Τ.Κ. Παπαδιανίκων είναι αδικαιολόγητη, καθώς από τα στοιχεία των τοπικών φορέων δεν προκύπτει μείωση του αριθμού των ελαιόδεντρων.

Το γεγονός δε αυτό έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στους ελαιοπαραγωγούς της τοπικής κοινότητας, οι οποίοι θεωρούν ότι η ανεπαρκής κάλυψη δακοπροστασίας θα οδηγήσει σε δακοπροσβολές με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής.

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να λυθεί θετικά για τους ελαιοπαραγωγούς το πρόβλημα, ενόψει της έναρξης του προγράμματος δακοκτονίας».

Ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς
Ηρακλής Τριχείλης

Κοινοποίηση