Ο 24χρονος non binary Nemo νικητής της Eurovision 2024

Στην 11η θέση η Μαρίνα Σάττι

Ο 24χρονος non binary Ελβετός τραγουδιστής κατάφερε με το τραγούδι του «The Code» που συνδύαζε hip hop και όπερα να κλέψει τις εντυπώσεις και να ανεκυρηχθεί ο μεγάλος νικητής της βραδιάς

Ο Nemo από την Ελβετία, μεγάλο φαβορί από την αρχή του διαγωνισμού είναι και ο νικητής του 68ου διαγωνισμού της Eurovision συγκεντρώνοντας 591 πόντους.

Γεννημένος στις 3 Αυγούστου 1999 στο Biel/Bienne της Ελβετίας ο Nemo είναι ράπερ, τραγουδιστής και μουσικός. Επιπλέον, παίζει βιολί, πιάνο και ντραμς. Επί του παρόντος, το Nemo έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ελβετική εταιρεία Bakara Music. Στη δεύτερη σεζόν του «Masked Singer Switzerland», το Nemo αποκαλύφθηκε ως πάντα αφού τερμάτισε στην 5η θέση.

Από το 2015, το Nemo είναι ενεργό στη μουσική βιομηχανία και έχει κυκλοφορήσει πολλά Extended Plays (EP) και singles. Το πρώτο του EP «Clownfisch» κυκλοφόρησε στις 23 Ιουνίου 2015 και έφτασε μέχρι την 95η θέση στα ελβετικά μουσικά charts. Το single με την υψηλότερη επίδοση στα charts του Nemo μέχρι σήμερα είναι το τραγούδι τους «Du» του 2017, το οποίο έφτασε στο νούμερο τέσσερα και έγινε πλατινένιο στα ελβετικά charts.