Λακωνία | Εντυπωσίασαν οι ημερίδες για την οδική ασφάλεια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από την 25.10.2017 έως και τη Δευτέρα 20.11.2017, ενημερωτικές ημερίδες – εκθέσεις με θέμα «Οδική ασφάλεια και τροχαία ατυχήματα», στο Γύθειο, στη Σκάλα, στο Βλαχιώτη, στους Μολάους, στη Μονεμβασιά, στην Ελαφόνησο και στη Σπάρτη Λακωνίας, αντίστοιχα.

Οι παραπάνω ημερίδες, που αποτελούν πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, συνδιοργανώθηκαν από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας και τους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα, Μονεμβασίας, Ελαφονήσου και Σπάρτης Λακωνίας, με τη συμμετοχή του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και της Λέσχης Αυτοκινήτου Σπάρτης.

Τις ενημερωτικές αυτές ημερίδες – εκθέσεις, που είχαν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά κυρίως των μαθητών, για την οδική ασφάλεια, παρακολούθησαν πολίτες κάθε ηλικίας και μαθητές, οι οποίοι ενημερώθηκαν και με πρακτικά παραδείγματα, για την ασφαλή οδική συμπεριφορά και για τα τροχαία ατυχήματα.

Ομιλητές ήταν Αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, Ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας και του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, στέλεχος της Διεύθυνσης Μεταφορών της Π.Ε. Λακωνίας, αλλά και θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Ο παραπάνω κύκλος των ενημερωτικών ημερίδων – εκθέσεων έκλεισε με την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε προχθές (20.11.2017) στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, στη Σπάρτη Λακωνίας, στην οποία παρευρέθησαν, η κ. Ματούλα Ατσιδάκου – Μπελεγρή ως εκπρόσωπος της κ. Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Μοιράγιας Σπυρίδωνας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης κ. Θεόδωρος Τσαγκαρούλης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γεώργιος Παπαδάκος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος συνεχάρει τους διοργανωτές των ενημερωτικών αυτών ημερίδων.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στο μέλλον για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αναφορικά με την οδική ασφάλεια και τα τροχαία ατυχήματα, καθώς η ενημέρωση και η πρόληψη, αποτελούν βασική προτεραιότητα των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.