Η ιστορία της Ελλάδας: “Σαπίζει” δωρεά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Κοντά στα τρία χρόνια δεν έχει λειτουργήσει το μηχάνημα του βρογχοσκοπίου που έχει δωρίσει στο Πνευμονολογικό τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης, είπε με παράπονο και έκδηλη απογοήτευση η μεγάλη δωρήτρια κυρία Γκουντάνη Γιαννούλα.

Η κυρία Γκουντάνη έχει χαρακτηριστεί ως εθνική ευεργέτρια καθώς δώρισε το εντυπωσιακό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, περίπου 1,54 εκατ. δολ. Αυστραλίας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, προκειμένου να δημιουργηθεί η μονάδα Αιµοδυναµικού Εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Να αναφέρουμε ότι το αιμοδυναμικό ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 16-12-2014 και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Γιαννούλα Γκουντάνη, η οποία επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά από δεκαετίες στην Αυστραλία, είχε προχωρήσει σε μια δωρεά 600.000ευρώ στη μνήμη του συζύγου της Κωνσταντίνου, προκειμένου να δημιουργηθεί το Αιμοδυναμικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Στις 15 Ιανουαρίου του 2015 η κυρία Γκουντάνη προχώρησε σε μία ακόμα δωρεά του βρογχοσκοπίου στο Πνευμονολογικό Τμήμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο βιοϊατρικός εξοπλισμός του τμήματος και να λειτουργεί πλέον ολοκληρωμένα.

Τα πράγματα όμως για το βρογχοσκόπιο δεν πήγαν τόσο καλά, όπως για το Αιμοδυναμικό, με αποτέλεσμα το μηχάνημα αυτό να έχει μείνει ανενεργό και να «σαπίζει» στο δωμάτια του Νοσοκομείου.

Η κυρία Γκουντάνη βλέποντας ότι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο δεν έχει καταφέρει να λειτουργήσει το μηχάνημα, το οποίο δώρισε αναλογιζόμενη το καλό της κοινωνίας και έχοντας ανιδιοτελή αγάπη για τους πατριώτες της, απέστειλε επιστολή στη διοίκηση του Παναρκαδικού με την οποία εξέφρασε το μεγάλο της άγχος και τον καημό της για το μέλλον το μηχανήματος, ζητώντας την άμεση λειτουργία του βρογχοσκοπίου, με τη σημείωση ότι αν αυτή δεν ξεκινήσει άμεσα, θα προχωρήσει στην απόσυρση της δωρεάς του μηχανήματος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal.gr με την κυρία Γιαννούλα Γκουντάνη πληροφορήθηκε για τις νομικές διαδικασίες που έχει κινήσει η ίδια με μοναδικό της στόχο το μηχάνημα αυτό να τεθεί σε πλήρη λειτουργία και να χαρίζει ζωή.

Η κυρία Γκουντάνη δεν έκρυψε τη στενοχώρια της για την καθυστέρηση αυτή και όπως ανέφερε, δεν θέλει το μηχάνημα να κοιμάται στα δωμάτια.
Τέλος, η μεγάλη δωρήτρια ανέφερε ότι σε περίπτωση που οι διαδικασίες δεν κυλήσουν ομαλά, δεν θα αφήσει το μηχάνημα αχρηστεμένο στο Παναρκαδικό, αλλά θα το αποσύρει από το Παναρκαδικό και θα το δωρίσει σε κάποιο άλλο Νοσοκομείο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ

Μετά τις δηλώσεις της κυρίας Γκουντάνη, το ArcadiaPortal.gr επικοινώνησε και με τον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Πέτρο Τομάρα ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες είναι σε πολύ καλό σημείο.
Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, για να τεθεί σε λειτουργία το μηχάνημα απαιτούνται κάποιες χρονοβόρες προεργασίες. Όπως εξήγησε, πλέον έχουν γίνει οι απαραίτητοι διαγωνισμοί και για το μόνιτορ, για το πλυντήριο και για το κρεβάτι που απαιτούνται και επίσης έχει γίνει και η εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού το οποίο θα λειτουργεί το μηχάνημα.

Ο κ. Τομάρας φάνηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να αποσυρθεί η δωρεά της κυρίας Γκουντάνη, καθώς η μόνη εργασία που υπολείπεται, είναι μια επισκευή στο πλυντήριο.

Τέλος, ο κ. Τομάρας αναφέρει ότι σύντομα θα έρθουν καθηγητές ιατροί από την Αθήνα και θα γίνουν και τα εγκαίνια του βρογχοσκοπίου.

Ευελπιστούμε να κυλήσουν όλα ομαλά και σύντομα το μηχάνημα να είναι σε θέση να λειτουργήσει, καθώς τέτοιες δωρεές σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μένουν ανεκμετάλλευτες τη στιγμή που αυτές θα βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας και φυσικά θα σώσουν ζωές Αρκάδων.

Έφη Καστραντά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ