Επί τάπητος τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μολάων

Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μονεμβασίας, στα πλαίσια των προσπαθειών ενημέρωσης για τα καίρια προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποίησαν συνάντηση με την Πρόεδρο και τα Μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Μολάων.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Διονυσία Κρέζου, επεσήμανε τα εξής:

1) Η έλλειψη προσωπικού προέκυψε το 2007 εξαιτίας της μετάταξης 13 εργαζομένων με το νόμο πρόσκληση-μετάταξη.

2) Ύστερα από την παραίτηση και των δύο αναισθησιολόγων τον Ιούνιο του 2016, το Νοσοκομείο κατέληξε να καλύπτεται με αναισθησιολόγο μόνο τρεις φορές την εβδομάδα.

3) Το Νοσοκομείο δεν έχει ενισχυθεί με ειδικευόμενους γιατρούς, καθώς οι ίδιοι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

4) Υπάρχουν δώδεκα κενές θέσεις ΔΕ και πέντε κενές θέσεις ΤΕ στον Νοσηλευτικό Τομέα που δεν έχουν καλυφθεί. Προσωρινά και μέχρι το τέλος του 2016 το νοσηλευτικό προσωπικό έχει ενισχυθεί μέσω προσλήψεων που πραγματοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ και μέσω επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού.

5) Όσον αφορά στο ΕΚΑΒ, απαιτείται ενίσχυση του Τομέα Μολάων.

6) Το φαρμακείο του Νοσοκομείου λειτουργεί εύρυθμα.

7) Προς ενίσχυση του διοικητικού προσωπικού, ανέλαβε πρόσφατα υπηρεσία υπάλληλος πληροφορικής. Επιπλέον, το Σεπτέμβριο αναμένεται να προστεθούν στο διοικητικό δυναμικό του Νοσοκομείου δύο υπάλληλοι ΔΕ (από διαγωνισμό του 98’), καθώς και μία παρασκευάστρια ΤΕ η οποία θα ενισχύσει το μικροβιολογικό.

Συνοψίζοντας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων προτείνει:

1) Διασπορά των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ για καλύτερη κάλυψη.

2) Επαναφορά του κριτηρίου της εντοπιότητας στο νόμο των προκηρύξεων.

3) Αντικατάσταση των ιδιωτικών συνεργείων με ατομικές συμβάσεις οκτάωρης απασχόλησης και κανονικού μισθού,ειδικά στον τομέα της καθαριότητας.

4) Πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού – βοηθών θαλάμων.
Τελειώνοντας, τονίστηκε από πλευράς του Συλλόγου ότι παρά την καλή συνεργασία με το Νοσοκομείο Σπάρτης, θα διεκδικούν πάντα την αυτονομία του Νοσοκομείου Μολάων.

«ΤΕΛΟΣ»
Μολάοι, 31/08/2016

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κα Κολλιάκου – Καρυτσιώτη Φανή. e-mail: kolliakouf@gmail.com και τηλ.:6943939140.