Δυο 24χρονοι πίσω από 21 διαρρήξεις και κλοπές στη Σπάρτη (video)

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 21 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπής σε οικίες, στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο 24χρονοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Δείτε το θέμα όπως παρουσιάστηκε και στο απογευματινό δελτίο του Star (video στο 5:45)

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 1.2.2017 έως την 16.4.2017, στη Σπάρτη Λακωνίας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, είχαν διαπράξει συνολικά 15 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες και 6 περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.

Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα-χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -80.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Κοινοποίηση