Διεκόπη η δίκη του υπαλλήλου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών για ασέλγεια σε ανήλικη

aselgeia2-flynews

Για τις 13 Ιουλίου διεκόπη χθες από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του 56χρονου υπαλλήλου (συνταξιούχου πλέον) της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Μεσσηνίας, ο οποίος το 2015 συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για κατάχρηση και αποπλάνηση ανηλίκου και έχει ήδη καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό.

Aπό το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, τον Ιούνιο του 2016, ο 56χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και με την επιβαρυντική περίσταση ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους οικείους του θύματος, όπως και για αποπλάνηση ανηλίκου το οποίο έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του αλλά δεν έχει υπερβεί το 13ο κατ’ εξακολούθηση.

Κάθειρξη 19 ετών
Στο πρώτο δικαστήριο πέρυσι απορρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί για αναγνώριση ελαφρυντικών και η ποινή που του επιβλήθηκε για τις δύο αυτές σοβαρές πράξεις είναι 19 χρόνια κάθειρξης. Ωστόσο, κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους. Έτσι, ο 56χρονος μετά την καταδίκη του πέρυσι αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, με τους όρους καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης προσέγγισης της περιοχής που κατοικεί η 12χρονη με την οικογένειά της.
Χθες, ο 56χρονος ζήτησε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσής του στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, καθώς δήλωσε κώλυμα υγείας στο πρόσωπο της νέας του συνηγόρου. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, προχώρησε στην εκφώνηση της υπόθεσης και διέκοψε για την ουσιαστική έναρξη εκδίκασης στις 13 Ιουλίου.

Ασέλγεια
Σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος, οι περιπέτειες της 12χρονης ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2014 και διήρκεσαν έως το Μάρτιο του 2015, οπότε ο 56χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο σπίτι του κοριτσιού.
Η μικρή, λόγω των στενών σχέσεων των δύο οικογενειών, δεν αποκάλυπτε τα όσα συνέβαιναν, υπό το φόβο ότι δε θα γίνει πιστευτή. Όταν τα αποκάλυψε στη θεία της, σε συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας η 12χρονη κάλεσε στο σπίτι τον 56χρονο, όπου υποτίθεται θα ήταν μόνη της. Οι αστυνομικοί, κρυμμένοι, τον αιφνιδίασαν την κατάλληλη στιγμή, βρίσκοντας το κορίτσι γυμνό από τη μέση και κάτω και τον ίδιο με τα γεννητικά όργανα έξω από τα ρούχα. Μάλιστα, τότε αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Κοινοποίηση