Πανγυθεατικός – Μολαϊκός: Έμειναν στο Χ {video}

Ο Πανγυθεατικός κοίταξε στα μάτια τον πρωτοπόρο και έμπειρο Μολαϊκό και πήρε το Χ αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις, όπως άλλωστε κάνει και σε όλους τους αγώνες του.Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Δημοτικό στάδιο Γυθείου

παρακολούθησαν ένα πολύ όμορφο ματς με αρκετές φάσεις, ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, τρία δοκάρια από πλευράς Μολαϊκού και δύο γκολ. Η υπεροχή των φιλοξενουμένων ήταν εμφανής από το πρώτο λεπτό του αγώνα, ενώ οι γηπεδούχοι περίμεναν τον αντίπαλο και έφευγαν στην κόντρα με την πρώτη ευκαιρία, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Δημήτρη Λιγνό ο οποίος “όργωνε” από τα αριστερά της επίθεσης του Πανγυθεατικού. Ο Μολαϊκός στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κορυφή της Α’ κατηγορίας θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι νωρίς και να φύγει με ευρεία νίκη, αλλά και οι νεοφώτιστοι του Γιώργου Ξανθάκου θα μπορούσαν να είχαν κάνει την ποδοσφαιρική Λακωνία να παραμιλάει, αν στο 93′ ο Σταυρόπουλος δεν έχανε τρομερή ευκαιρία για το 2-1.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Στο 9′ ο Μολαϊκός έδειξε τα δόντια του όταν ο Διαμαντάκης μπήκε στη μικρή περιοχή, αλλά δε μπόρεσε να πλασάρει τον Κιοσέ. Στο 11′ πάλι ο ίδιος παίκτης σούταρε δυνατά και έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Στο 14′ ο Πανγυθεατικός κάνει την πρώτη του ευκαιρία με τον ταχύτατο Λιγνό να επιτίθεται από αριστερά και αφού περνάει τους αμυντικούς του Μολαϊκού φτάνει απέναντι από τον τερματοφύλακα Φιφλή και πλασάρει δεξιότερα στον Τσοτσάι, του οποίου όμως το πλασέ δεν ήταν δυνατό και έτσι ο τερματοφύλακας πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Στο 41′ έπειτα από αρκετά λεπτά πίεσης της άμυνας των γηπεδούχων ο Διαμαντάκης σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Πανγυθεατικού. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, άλλη μια αντεπίθεση από τους γηπεδούχους στο 44′ με τον νεοεισελθόντα Αγγάνη, που πήρε τη θέση του τραυματία Tomorri, να βρίσκεται απέναντι από την εστία του Φιφλή, ο οποίος και εξουδετέρωσε τον κεραυνό του νεαρού μέσου του Πανγυθεατικού.

Η επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά με τον Λιγνό στο 49′ να κάνει μια κούρσα από την αριστερή πλευρά της επίθεσης των γηπεδούχων και να μπαίνει στην περιοχή του Μολαϊκού. Αφού ελίχθηκε καταπληκτικά ανάμεσα σε δύο αμυντικούς πλάσαρε μοναδικά τον Φιφλή και σημείωσε έτσι το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανυγηρισμούς για την ομάδα του Γυθείου. Ο Μολαϊκός αφού επανήλθε από το σοκ του γκολ που δέχθηκε, έχασε ευκαιρίες στο 52′ με τον Qelemeni να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ και τον Ρουμάνη στο 58′ να αναγκάζει τον τερματοφύλακα Κιοσέ σε άλλη μία απόκρουση. Στο 60′ ο Βλάχος από δεξιά σεντράρει και ο Λεωνίδας Χρηστάκης πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι για να στείλει τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Πανγυθεατικού και να ισοφαρίσει σε 1-1. Στο επόμενο εικοσάλεπτο έπεσε λίγο ο ρυθμός του αγώνα, σε αντίθεση με το τελευταίο δεκάλεπτο που ήταν χορταστικό σε φάσεις. Στο 80′ σέντρα του Ζώταλη για τον Μολαϊκό στέλνει τη μπάλα να περάσει αργά και βασανιστικά παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος του Κιοσέ, χωρίς όμως κάποιος να πετάγεται για να τη σπρώξει στα δίχτυα. Στο 84′ ξανά ο Ζώταλης σουτάρει δυνατά σημαδεύοντας την αριστερή γωνία του τερματοφύλακα, αναγκάζοντάς τον σε άλλη μια καταπληκτική απόκρουση. Στο επόμενο λεπτό ο Χρηστάκης με μια κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων, ενώ στο 91′ ο ίδιος παίκτης σουτάροντας μέσα από την περιοχή στέλνει τη μπάλα να χτυπήσει με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι του Κιοσέ.

Για να έρθουμε στο 93′ όπου ο Πανγυθεατικός έχασε τρομερή ευκαιρία να φέρει τα πάνω κάτω στο ματς και να αποδράσει με τη νίκη απέναντι στον δυνατό Μολαϊκό. Ήταν μία από τις γνωστές κούρσες του Λιγνού από αριστερά που τον έφεραν μέσα στην περιοχή των φιλοξενουμένων. Αφού ντρίπλαρε και τον τελευταίο αμυντικό, σέντραρε παράλληλα στον αμαρκάριστο Σταυρόπουλο, του οποίου το σουτ αποκρούει ενστικτωδώς ο Φιφλής κρατώντας έτσι το 1-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πολύ καλού σήμερα διαιτητή Γιαννόπουλου.

Ο Πανγυθεατικός μετά από αυτό το ματς τελειώνει τον πρώτο γύρο με 15 βαθμούς και συνεχίζει την προσπάθεια για να εξασφαλιστεί από τον υποβιβασμό. Αντίθετα, ο Μολαϊκός μένει πίσω μετά από αυτό το αναπάντεχο αποτέλεσμα και συνεχίζει να ελπίζει για το πρωτάθλημα.

Σύνθεση Πανγυθεατικού: Κιοσέ, Iliev, Χρυσικάκος, Κουβαράκης Ν, Μανουσόπουλος, Κουβαράκης Δ (87′ Φλουτσάκος), Cocaj, Ανδρεάκος, Λιγνός, Καμίτσης (75′ Σταυρόπουλος), Tomorri (28′ Αγγάνης).

Σύνθεση Μολαϊκού: Φιφλής, Βλάχος (70′ Χατζησιμιώτης), Τραϊφόρος, Μπακάρας, Ζώταλης, Αναστασάκος, Χριστάκης, Ρουμάνης, Qelemeni (62′ Βουλτσίδης), Διαμαντάκης, Τζώρτζης (62′ Κοντάκος).

Δημοτικό Στάδιο Γυθείου/ φωτογραφίες: Δερδελάκος Κυριάκος, βίντεο: Χρόνης Παρασκευάς, περιγραφή: Χαροκόπος Γιώργος

{youtube}-90sqEIxKHI{/youtube}