Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Λακωνία {video}

Με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν στο Γύθειο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες την περιοχή και παρακολούθησε τις λαμπρές εκδηλώσεις,

ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των αρχών του τόπου. Η Τελετή έλαβε χώρα στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και ακολούθησε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην αποβάθρα της κεντρικής πλατείας Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Στα παγωμένα νερά βούτηξαν 4 άτομα, με το σταυρό να καταλήγει στα χέρια του Μιχάλη – Μάριου Ρεσμπίθα,  ο οποίος έλαβε έναν χρυσό σταυρό, ως αναμνηστικό δώρο.

Δείτε το video

{youtube}gnVozW79ePg{/youtube}

Με κάθε λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στην ενορία της Ελιάς. Στο γραφικό λιμάνι της Ελιάς πραγματοποιήθηκε και φέτος ο αγιασμός των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα από τον εφημέριο της ενορίας π. Βασίλειο Παπασωτηρόπουλο με την παρουσία πιστών όπου αγνόησαν το κρύο και τους τολμηρούς κολυμβητές που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, και με την συνοδεία της φιλαρμονικής της Δημοτικής Ενότητας Μολάων . Την Δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Κολλιάκος ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ Τζάκας. Μετά το πέρα της εορτής το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Η ΒΙΑΝΔΙΝΗ μοίρασε γλυκίσματα στον κόσμο.

Δείτε το video

{youtube}a5038XZ8eak{/youtube}

Παράλληλα, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Σκάλα, έλαβε χώρα ο εορτασμός της δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων. Στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή αγιασμού των υδάτων στην Πλατεία Πηγών.