Διαγωνισμός χορού και δημοτικού τραγουδιού στην Τεγέα – Όλα τα ονόματα των νικητών! (vd)

Την Τετάρτη το βράδυ στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο χώρο της Οικοκυρικής σχολής του Τεγεατικού Συνδέσμου έγινε ο καθιερωμένος παραδοσιακός διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Χορού.

Συμμετείχαν για τον διαγωνισμό χορού –Καλαματιανό & Τσάμικο 24 διαγωνιζόμενοι (13 αγόρια –κορίτσια & 11 ενήλικες) ενώ για το Τραγούδι και για τα μουσικά όργανα διαγωνίστηκαν 16 άτομα.

Λίγο πριν την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου Βασίλης Ψυχογιός στην ομιλία του τόνισε: «Έκλεισαν οι εκδηλώσεις του Τεγεατικού Συνδέσμου και από πέρυσι, ήταν πιο πλούσιες σε οργάνωση με αποκορύφωμα αυτή της συναυλίας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου το περασμένο Σάββατο. Η εμποροπανήγυρη λειτούργησε με καλές εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες εμπόρους, παρά τα μικρά προβλήματα τα οποία του χρόνου θα πρέπει να προσεχθούν και να μην ξαναδημιουργηθούν. Ενώ για την έκθεση οι συμμετοχές ήταν σε ικανοποιητικό ρυθμό και είχε από τις άλλες φορές μια αυξητική τάση σε προσέλευση κόσμου τόσο από την περιοχή της Αρκαδίας αλλά και από ολόκληρη την Χώρα.»

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Πρώτο Βραβείο Χορού στους ενήλικες άνδρες ο Ηλιόπουλος Γιάννης, το Δεύτερο ο Καραχάλιος Δημήτρης και το Τρίτο ο Μητρόγιαννης Γιάννης.

Στις ενήλικες Γυναίκες το Πρώτο βραβείο πήρε η Μπάρκουλη Φωτεινή, το Δεύτερο η Μπάρκα Αντωνία και το Τρίτο η Ασήμη Ιωάννα.

Το Πρώτο Βραβείο Χορού στα αγόρια πήρε ο Φριτζίλας Γεώργιος, το Δεύτερο ο Παπαθανασόπουλος Κωνσταντίνος και το Τρίτο ο Αλεξάκος Μάριος.

Στα κορίτσια στο Χορό το Πρώτο στη Συριοπούλου Γεωργία το Δεύτερο στη Μουστόγιαννη Κυριακή  και το Τρίτο στη Μουστόγιαννη Χρυσούλα.

Στο διαγωνισμό παραδοσιακού τραγουδιού, στους Ενήλικες το Πρώτο Βραβείο  μοιράστηκαν οι Καραχάλιος Δημήτρης, Παπαγεωργίου Βασίλης και Σαραντοπούλου Ουρανία, το Δεύτερο μοιράστηκαν οι Παπασιδέρης Νικόλαος, Πετρόγιαννης Γιάννης και Βεργέτης Παναγιώτης και το Τρίτο Βραβείο πήγε, στους Αθανασόπουλο Αθανάσιο και Μαριόλα Σταυρούλα.

στα παιδιά, το Πρώτο Βραβείο πήρε η Μαριώλου Βασιλική, το Δεύτερο η Αθανασοπούλου Αθανασία και το Τρίτο το μοιράστηκαν ο Συριόπουλος Παναγιώτης και η Συριοπούλου Γεωργία.

Ενώ υπήρξαν και δυο βραβεία για τα μουσικά όργανα που ήταν τα έξης: Παναγιώτης Κοκκώνης πήρε το Πρώτο Βραβείο και ο Γιάννης Φούτρης που πήρε το Δεύτερο. 

{youtube}3jlHHIUIpPE{/youtube}