Διορισμοί ιατρών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο {vd}

Για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ και για την πρωτοβάθμια φροντίδα μίλησε o διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος Παναγιώτης Κατσίβελας λέγοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ ήρθε για να καλύψει την ανάγκη ενοποίησης των ταμείων,

αλλά εξαιτίας του όλα έγιναν πολύ γρήγορα, πρόχειρα και χωρίς προγραμματισμό, γεγονός το οποίο φάνηκε από την πρόσφατη κατάργησή του.

Ο κ. Κατσίβελας τόνισε ότι στις 20 Μαρτίου περίπου θα ανοίξουν οι δομές όπως τις γνωρίζουμε και από εκεί και  πέρα θα κάνουμε όλες εκείνες τις διεργασίες ώστε να φτιάξουμε μια πραγματική πρωτοβάθμια φροντίδα.

Κανένας εργαζόμενος του ΕΟΠΥΥ δεν θα χάσει τη δουλειά του επισημαίνει καθώς το Υπουργείο έρχεται να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά και ξεκαθαρίζει ότι κανένας εργαζόμενος που να ανήκει πλέον στην καινούργιο φορέα δεν θα αλλάξει εργασιακό χώρο και τόπο διαμονής.

Ένας από τους λόγους που έκλεισαν οι δομές του ΕΟΠΥΥ όπως αναφέρει είναι ότι στο εθνικό σύστημα υγείας δεν μπορούν να υπάρχουν γιατροί με πολλές ταχύτητες εργασίας καθώς πολλοί από αυτούς είχαν και εξωτερικά ιατρεία.

Σε ερώτηση για τον μηχανισμό που μένει ανεκμετάλλευτος στα υπόγεια του Παναρκαδικού χαρακτηριστικά ανέφερε ότι είναι μια αμαρτωλή ιστορία, η οποία πρέπει να λήξει δικαστικά καθώς δεν μπορεί κανένας να πάρει πρωτοβουλίες και να νομιμοποιήσει τις παράνομες συμπεριφορές του παρελθόντος.

Μεταξύ άλλων ανακοινώσε ότι αυτή τη στιγμή είναι υπό διορισμό 400 μόνιμοι γιατροί του ΕΣΥ και για την υγειονομική Περιφέρεια αντιστοιχούν περίπου 90 ιατροί όπου από αυτούς θα έρθουν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο ένας Νευρολόγος, ένας Νευροχειρούργος και τρεις Παθολόγοι.

{youtube}DK7B20jgSyI{/youtube}

arcadiaportal.gr