Προτάσεις για το ΕTE υπηκόων τρίτων χωρών

Καλούνται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, οι μη κερδοσκοπικοί φορείς, διεθνείς οργανώσεις, εκπαιδευτικά ή ερευνητικά ιδρύματα, οργανισμοί κατάρτισης, κοινωνικοί εταίροι, λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου

και ιδιωτικού δικαίου καθώς και κοινοπραξίες και ενώσεις (εφεξής αναφερόμενες και ως «συνεργασίες»), να υποβάλουν προτάσεις, στο πλαίσιο Δράσεων του Ετήσιου Προγράμματος 2013.

Αναλυτικές Πληροφορίες για τις ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ και τα ΈΡΓΑ στο site του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr στον σύνδεσμο ΕΤΕ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης) στα links ΟΔΗΓΟΙ-ΈΝΤΥΠΑ και ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ όπου βρίσκεται συγκεντρωτικός πίνακας με όλες τις ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2013.

Για παράδειγμα:
Έργο 1.1.α/13:«Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής μέσω ενεργειών παρέμβασης δρόμου και κινητών ιατροφαρμακευτικών μονάδων».

– Η παροχή ενημέρωσης σε υγειονομικά θέματα και η προώθηση της προληπτικής ιατρικής
με στόχο την προαγωγή της υγείας των πολιτών τρίτων χωρών (εφεξής π.τ.χ.)

– Η δωρεάν παροχή ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη π.τ.χ. που διαμένουν σε αστικές και αγροτικές περιοχές της χώρας με αυξημένες ανάγκες παρέμβασης.

– Η προώθηση της προληπτικής ιατρικής και η υγειονομική πρόληψη μεταδοτικών ή μολυσματικών νοσημάτων.

– Η χαρτογράφηση, ο εντοπισμός, η καταγραφή αναγκών και η ιατρική διάγνωση και αντιμετώπιση περιστατικών που αντιμετωπίζουν πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την προστασία της δημόσιας υγείας.

– Η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω παροχής πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κοινωνικής στήριξης σε πολίτες τρίτων χωρών.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης ορίζεται η 5/9/2014.

Οι προτάσεις υποβάλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών – Διεύθυνση Κοινωνικής Ένταξης,Ταχυδρομική Διεύθυνση: Ευαγγελιστρίας 2, 105 63, Αθήνα (6ος όροφος, Γραμματεία) τις ώρες 09.30 π.μ. – 14.30 μ.μ. κατά τις εργάσιμες ημέρες.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, τη συμπλήρωση των Τεχνικών Δελτίων και άλλες διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες στη Διεύθυνση Κοινωνικής Ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών τηλ., 2131361356, 2131361264, 2131361333, 2131361310, 2131361222, 2131361354.

Πληροφορίες για το Ετήσιο Πρόγραμμα 2013, τις Προσκλήσεις, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης, τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων βρίσκονται επίσης στο διαδικτυακό τόπο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης (http://ete.ypes.gr).