Οι επώνυμοι που “σάρωσαν” και αυτοί που “πάτωσαν”

Σε εκλογικό θρίαμβο εξελίχθηκε η υποψηφιότητα του Ηλία Ψινάκη στον Δήμο του Μαραθώνα, καθώς μετά την καταμέτρηση συγκέντρωσε ποσοστό 53,83% και αναδείχθηκε δήμαρχος από τον πρώτο γύρο.
Μάλιστα, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες ανέβασε μία φωτογραφία του

στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, από τη συνάντησή του με τον Σάκη Ρουβά!

Την ίδια στιγμή, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των τελευταίων χρόνων, ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Αχιλλέας Μπέος φαίνεται να κερδίζει τη μάχη της πρώτης Κυριακής στο δήμο του Βόλου και μάλιστα με… αέρα.

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου να προηγείται με 38,29% και να ακολουθεί ο Μαργαρίτης Πατσιάντας με 24,82%.

Εντυπωσιακό και το ποσοστό του Γιάννη Μώραλη που έκοψε πρώτος το νήμα στον δήμο Πειραιά με 33,29% και θα αναμετρηθεί εκ νέου με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο την ερχόμενη Κυριακή.

Σωρωτική ήταν η νίκη του Απόστολου Γκλέτσου που επανεξελέγη στον δήμο Στυλίδας με ποσοστό 67,73% έναντι 26,92% του Πανουργιά Πανουργιά και 5,34% του Χρήστου Οικονόμου.

Ποιοι γνώρισαν την “ήττα”

Η Άντζελα Γκερέκου έμεινε εκτός της δεύτερης Κυριακής για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 14,48%.

Εκτός του δεύτερου γύρου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λίλα Καφαντάρη που συγκέντρωσε ποσοστό 8,02%.

Ανάλογη εικόνα και για τον Παύλο Χαϊκάλη που συγκέντρωσε ποσοστό 7,15% και αφήνει Γιάννη Σγουρό και Ρένα Δούρου να δώσουν τη μεγάλη μάχη για την περιφέρεια Αττικής την επόμενη Κυριακή.

Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε και η υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου συγκέντρωσε 8,26%.