Το κινητό πολυϊατρείο “Ιπποκράτης” στο Γύθειο

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης και η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, σε συνεργασία με τον εθελοντικό Οργανισμό «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» θα πραγματοποιήσουν από 25-28 Φεβρουαρίου στο Γύθειο

τη δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής. Στη δράση αυτή θα συμμετάσχουν τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή θα είναι επίσης το Κέντρο Υγείας Γυθείου, το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, ο Ιατρικός και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λακωνίας, καθώς επίσης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λακωνίας. Η Προληπτική Οδοντιατρική/ Ιατρική λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται πάντοτε σε συνεργασία του Οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Από την πλευρά του «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»  θα διαθέσει το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» όπου τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να υποβληθούν σε μία επίσκεψη σε προληπτικό οδοντιατρικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο. Ο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στελεχώνεται από εθελοντές οδοντιάτρους/ιατρούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.

Στον έλεγχο αυτό υποβάλλονται μόνο τα παιδιά, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς/ κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς και έχουν μαζί τους υπογεγραμμένη σχετική υπεύθυνη δήλωση. Σχετική ενημέρωση έχει γίνει στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Γυθείου. «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002 και μέχρι το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Την προηγούμενη χρονιά (2013) πραγματοποιήθηκαν προληπτικές εξετάσεις σε 18.000 περίπου παιδιά σε όλη την Ελλάδα.