“Αγώνας” για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου

dimotikoΗ Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης , παρέστη με εκπρόσωπό της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης της 24 -7-2013

όπου έθεσε δημοσίως  το χρόνιο πρόβλημα του σχολείου αυτού , το οποίο οφείλεται στην αδιαφορία των αρμοδίων , στη γραφειοκρατία και στην πολιτική συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης .
Συγκεκριμένα το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης  εμφανίστηκε ως αίτημα των κατοίκων και των εκπαιδευτικών στα 1986 . Στα 1994 ιδρύθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και στα 2008 αγοράστηκε το οικόπεδο έναντι 500.000 ευρώ . Δυστυχώς κατά την επόμενη 5ετία 2008-2013 δεν κατέστη δυνατή η εκπόνηση της μελέτης και η ανέγερση , στη συνέχεια , του σχολείου , με αποτέλεσμα  κατά τις φετινές μεταβολές των σχολείων το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων να καταργήσει  , μεταξύ άλλων σχολικών μονάδων ΚΑΙ το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης .
Η πρόταση της Επιτροπής των Κατοίκων προς τον κ. Δήμαρχο , λόγω αρμοδιότητας , ήταν η εξής :
-Επαφές με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της τοπικής και περιφερειακής εκπαίδευσης καθώς και με τον Υπουργό Παιδείας , κατά τις οποίες με ισχυρό επιχείρημα τις πιεστικές ανάγκες λειτουργίας των σχολείων-νηπιαγωγείων της Σπάρτης αλλά και την ύπαρξη του οικοπέδου , θα τεθεί ως ανυποχώρητο αίτημα η  επανίδρυση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης , προκειμένου να καταστεί δυνατή στη συνέχεια η ανέγερσή του .
-Συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να αποσαφηνιστεί  η διαδικασία εκπόνησης της Μελέτης και της ανέγερσης του διδακτηρίου του 6ου  Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησης , ώστε σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας επανιδρύσει το σχολείο ο Δήμος Σπάρτης να είναι έτοιμος για τις αναγκαίες ενέργειες υλοποίησής του .
Οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης δηλώνουν ότι δε θα εγκαταλείψουν τον αγώνα τους για  την ανέγερση του 6ου δημοτικού Σχολείου Σπάρτης , ενός σχολείου που το έχει απόλυτη ανάγκη η συνοικία τους και η πόλη , ενός σχολείου που η ανέγερσή του θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για  τη λειτουργία του συνόλου των σχολείων και νηπιαγωγείων της Σπάρτης .

Η   ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΤΩΝ   ΚΑΤΟΙΚΩΝ