“Χοντραίνει” το παιχνίδι για τα απορρίμματα!

smirniwtis-flynews.grΜε αυστηρά πρόστιμα που φτάνουν έως και τα 2 εκατομμύρια ευρώ και φυλάκιση έως 5 χρόνια είναι οι ποινές που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για όσους δημάρχους διατηρούν παράνομες χωματερές στα όρια του δήμου τους.

Οι ποινές μπορεί να γίνουν και ακόμα μεγαλύτερες έαν από την έρευνα της δικαιοσύνης προκύψει ότι από την παράνομη χωματερή επήλθε ευρεία οικολογική και περιβαλλοντική διατάραξη.

26 παράνομες χωματερές εξακολουθούν να λειτουργούν στην Πελοπόννησο από το σύνολο των 78 που είναι σε λειτουργία σε όλη την Ελλάδα.Η χώρα μας κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο από το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Μιλώντας στο Σκάι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανέφερε ότι θα γίνει διεθνής διαγωνισμός για την κατασκευή κεντρικής μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και όλες οι παράνομες χωματερές θα έχουν αποκατασταθεί μέχρι το τέλος του 2015. Υποστήριξε ότι δόθηκαν προσδοκίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος όμως οι παράνομες χωματερές εξακολουθούν να είναι μια μεγάλη ωρολογιακή βόμβα.

Μάλιστα, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεδρίασε εκτάκτως στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης σήμερα πριν λίγη ώρα και τα πράγματα φαίνεται αντί να καταλαγιάζουν και να υπάρχει συνεργασία, μάλλον οδηγούνται προς άλλη κατεύθυνση.

Συντονιστείτε αύριο στην πρωινή ζώνη του FLY 89.7 8 – 10 το πρωί! Ο Γιάννης Σμυρνιώτης, δήμαρχος Τρίπολης και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ μιλάει για όλους και για όλα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων.