“Φέσι” 100.000 ευρώ των Δικαστηρίων προς την ΔΕΥΑ Αιγίου!

eyroΑπίστευτο… αληθινό και απόλυτα Ελληνικό…! Τα Δικαστήρια Αιγίου οφείλουν «φουσκωμένους» λογαριασμούς στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Μπορεί το άκουσμα της είδησης να προκαλεί αίσθηση,

καθώς αφορά σε μια Δημόσια Υπηρεσία και μάλιστα της “Θέμιδoς”, ωστόσο είναι μία πραγματικότητα που αγγίζει τον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του skaipatras.gr, το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου – που στεγάζει το σύνολο των υπηρεσιών (Ειρηνοδικείο, Πταισματοδικείο, Πρωτοδικείο, Εισαγγελία) και που μάλιστα για τα δεδομένα της πόλης θεωρείται ως “μεγαλοπρεπές κτίριο” στην ανατολική είσοδό της, χρωστάει…υπέρογκα ποσά για την κατανάλωση νερού στο Δήμο, για χρήση 4 ετών περίπου, από την παροχή ποτίσματος των εξωτερικών χώρων του (πράσινο και δέντρα).

Το χρέος του Δικαστικού Μεγάρου, το οποίο και “πονοκεφαλιάζει” Εισαγγελέα, ανέρχεται στο ποσό των 100.000 ευρώ, έναντι της ΔΕΥΑ Αιγίου (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης) και παρά τις αφόρητες πιέσεις της υπηρεσίας, στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή επί θητείας του Απόστολου Καραφωτιά, αλλά και της σημερινής  με Δήμαρχο τον δικηγόρο Στάθη Θεοδωρακόπουλου, δεν έχει βρεθεί καμία απολύτως λύση, για την τακτοποίηση της σοβαρότατης οικονομικής εκκρεμότητας!

Η συμβιβαστική πρόταση για εξόφληση μειωμένου ποσού, ύψους 70.000 περίπου ευρώ, της αρχικής οφειλής φαίνεται πως δεν έτυχε της κοινής αποδοχής των δύο πλευρών!

Η εν λόγω παροχή έχει ήδη διακοπεί, την ώρα που το βασικό επιχείρημα της Διοίκησης του  Δικαστικού Μεγάρου ότι “το ποσό είναι υπερβολικό για πότισμα κηπαρίων”, προβάλλοντας θέμα “διαρροής”, κατέπεσε μετά από έλεγχο τεχνικών υπαλλήλων της ΔΕΥΑ Αιγίου.

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας  και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ, Στάθης Θεοδωρακόπουλος, φαίνεται πως κρατά το θέμα στην “αφάνεια”, επιχειρώντας όντας νομικός να βρει την «χρυσή τομή», αφού οι καλά γνωρίζοντες κάνουν λόγο για μια πολύ σοβαρή και ιδιαίτερη περίπτωση οικονομικής «συνδιαλλαγής»!

Προς το παρόν πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες  ο Δήμος, αντί να συντηρήσει το κοινόχρηστο “πράσινο” στον προαύλειο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου, με δικά του μέσα, όχι μόνο το έχει  εγκαταλείψει, αλλά δημοτικό συνεργείο, προ ημερών απροειδοποίητα  έκοψε ένα από τα δέντρα που βρίσκονται στο χώρο και ξεράθηκαν λόγω έλλειψης νερού. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν την ίδια «τύχη» να έχουν και άλλα δένδρα στο εξωτερικό χώρο των Δικαστηρίων.