Σε έξαρση το κίνημα “Δεν πληρώνω τον ΕΝΦΙΑ”

Η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση πολιτών και κοινωνικών φορέων για την κατάσταση στη χώρα έχει φτάσει στο ζενίθ και η σταγόνα που ίσως ξεχειλίσει το ποτήρι αποδειχθεί ο γνωστός πλέον ΕΝΦΙΑ. Το κίνημα “Δεν πληρώνω”

που εμφανίστηκε λίγο μετά το πρώτο Μνημόνιο είχε απήχηση και σε ένα βαθμό μερίδα πολιτών το ακολούθησε. Τώρα που η νέα βαριά φορολογία μέσω ΕΝΦΙΑ ταράζει εκ νέου τους πολίτες και τα νοικοκυρία οι αντιδράσεις κορυφώνονται. Με αφορμή το νέο χαράτσι, ένα πλήθος συλλογικοτήτων συντονίζει τη δράση του με στόχο την ανάπτυξη δράσεων για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Σε αυτη τη προσπάθεια βρίσκονται πολλοί φορείς συμμέτοχοι όπως νομικοί, πρωτοβουλίες πολιτών, κινήσεις αλληλεγγύης, εργατικά σωμεατεία κλπ. Η αρχή έχει γίνει και αυτό φάνηκε και την παννατική συνάντηση που έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας όπου φοροτεχνικοί και οικονομολόγοι τεκμηρίωσαν την άποψη τους για το μεγάλο χτύπημα που δέχεται η μικρομεσαία τάξη και οι απλοί πολίτες. Στόχος είναι ο συντονισμός δράσεων και η αλληλεγγύη σε αδύναμους πολίτες που απειλούνται από το νέο βαρύ φόρο.

Το Πρόγραμμα παρεμβάσεων

Αμεση διοργάνωση εκδηλώσεων-συνελεύσεων στις γειτονιές της Αττικής για την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών.

Κάλεσμα σε Παναττική Μέρα Παρέμβασης (συλλαλητήρια, συμβολικές καταλήψεις ή διανομή έντυπου υλικού) στις ΔΟΥ την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου.

Πανελλαδικό Διήμερο Δράσεων στις τράπεζες το διήμερο Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

Ανάληψη πρωτοβουλίας από τις αυτοδιοικητικές κινήσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ (πρόταση προς ΚΕΔΕ).

Συγκρότηση επιστημονικής ομάδας (από νομικούς, φοροτεχνικούς, οικονομολόγους) που θα αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών (μέσα από συλλογικές-κινηματικές διαδικασίες, αλλά και διαδικτυακά), για τις όποιες νομικές δυνατότητες προστασίας των συμφερόντων τους.

sofokleousin