Ο Οδυσσέας Βουδούρης απαντάει για τον … “Αριστερό Τατούλη”

Στο χαρακτηρισμό “αριστερός Τατούλης” που απέδωσε το ΚΚΕ στον Οδυσσέα Βουδούρη, απάντησε ο ίδιος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, χαρακτηρίζοντας τη φράση αυτή πολιτικά ανυπόστατη.

Αναλυτικά, η επιστολή του κυρίου Βουδούρη αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί συμπατριώτες του ΚΚΕ,

Διάβασα με προσοχή το άρθρο σας που με χαρακτηρίζει «Αριστερό Τατούλη» και θα ήθελα να σας απευθύνω τις εξής τρεις παρατηρήσεις.

1. Αναφερόμενοι σε συνέντευξή μου, σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, γράφετε ότι έχω δεχτεί την προοπτική δημόσιοι πόροι να χρηματοδοτούν έργο το οποίο περνάει σε ιδιωτικά χέρια. Αγαπητοί συμπατριώτες, μην πέφτετε στην παγίδα της νεοφιλελεύθερης μονταζιέρας. Ακούστε τη συνέντευξη εσείς οι ίδιοι και θα διαπιστώσετε ότι ακριβώς αυτό κατήγγειλα: την υποτιθέμενη σύμπραξη, όπου το δημόσιο βάζει τα χρήματα και οι εργολάβοι καρπώνονται τα κέρδη. Αυτό θέλουμε να ανατρέψουμε.

Είστε αντίθετοι;

2. Αναφέρετε το όραμα του τουρισμού που προτάσσω και το συγχέετε με τον τουρισμό «υψηλών βαλαντίων». Έχω διευκρινίσει ότι ποιοτικός τουρισμός για μένα σημαίνει τουρισμός με:

    σεβασμό στο περιβάλλον,
    αξιοποίηση και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου (αγροτική παραγωγή, αρχαιολογικός πλούτος, παραδοσιακοί οικισμοί κλπ.),
    συνέργεια με άλλους τομείς προς ανάπτυξη (υγεία, παιδεία, οικολογία κλπ.),
    ανάπτυξη μικρομεσαίων μονάδων με διάχυση των κερδών στο σύνολο της κοινωνίας και όχι στην αποκλειστικά για κάποιους επιχειρηματίες,
    εξασφάλιση της βιωσιμότητας της τουριστικής δραστηριότητας σε ένα διεθνές περιβάλλον εξαιρετικά ανταγωνιστικό.

Είστε αντίθετοι;

3. Το εφεύρημα «Αριστερός Τατούλης» είναι πιθανώς ένα ενδιαφέρον επικοινωνιακό τέχνασμα. Είναι όμως ένας όρος πολιτικά ανυπόστατος. Διότι οι όροι «αριστερός» και «Τατούλης» είναι ενδογενώς εντελώς αντιπαραθετικοί. Εξ’ ορισμού «Αριστερός Τατούλης» δεν μπορεί να υπάρξει. Και γενικότερα, η ιδέα μιας «αριστερής διαχείρισης» της νεοφιλελεύθερης επιταγής της Τρόικας αποτελεί αυταπάτη ή εξαπάτηση.

Είστε αντίθετοι;

Αγαπητοί συμπατριώτες, προσωπική μου άποψη είναι ότι μόνο μια ευρεία συμμαχία αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών, οικολογικών δυνάμεων μπορεί να ανατρέψει την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που ζούμε σήμερα. Στη συμμαχία αυτή πιστεύω ότι έχει θέση το ΚΚΕ, όπως εξάλλου μας διδάσκει και η ιστορία. Σέβομαι βέβαια τις απόψεις σας, ακόμα και όταν διαφωνώ. Μην κάνετε όμως λάθος αντίπαλο, διότι αυτό είναι δώρο προς τις δυνάμεις που εσείς οι ίδιοι δηλώνετε πως αντιπαλεύετε. Σήμερα υπάρχει ένα αριστερό ψηφοδέλτιο το οποίο διεκδικεί, όχι μόνο να μετρήσει τις δυνάμεις του, αλλά να γυρίσει σελίδα στην Πελοπόννησο. Αν αποκλείετε τη συνεργασία, αφήστε τουλάχιστον τις προσπάθειές μας να αθροιστούν εκεί που αντικειμενικά συγκλίνουν“.

Οδυσσέας Βουδούρης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου