Τι συμβαίνει με τους μυστηριώδεις “Πανέλληνες του Μυστρά”;(video)

Περίεργος ο λόγος για την εφημερίδα “Ελεύθερη Ωρα” που απο τις 25 Απριλίου του 2013 ξεκίνησε να δημοσιεύει κείμενα με “πληροφορίες”, σχετικές με το θέμα των “Πανελλήνων του Μυστρά”….

Η εφημερίδα επιμένει πάνω σε μια ιστορία, που δεν απέχει και πολύ απο το γνωστό μας “παραμύθι” της “Ομάδας Ε”. Πού κρύβεται το ψέμα και ποιά είναι η αλήθεια; Συμβαίνουν όντως …”περίεργα” πράγματα στα ερείπια των παλατιών των Παλαιολόγων στον Μυστρα;

{youtube}OtRDIPJnUzM{/youtube}


Η εφημερίδα ανακατεύει και τον Πούτιν μέσα σε όλα αυτά, προσπαθώντας να συνδιάσει το προσκύνημα στον Μυστρά του Ρώσου Προέδρου με τους μυστηριώδης “Πανέλληνες”

Ιδού κάποια αποσπάσματα απο τα δημοσιεύματα της εφημερίδας για να πάρετε μια γεύση για το τι γράφεται και διαδίδεται τον τελευταίο καιρό απο την εφημερίδα:

“Του Όρκου για την Σωτηρία της Πατρίδος που έδωσαν εκεί, της Στέψης ενός μυστηριακού Βασιλέως, τις εκτιμήσεις για τα Μελλοντικά γεγονότα και πολλά άλλα ακόμη…
Αυτές οι δημοσιεύσεις δικαιώθηκαν σε χρόνο – ρεκόρ!

Πιθανόν, να ενεργοποίησαν – «πυροδότησαν» τις εξελίξεις, αφού λίγες μόνο εβδομάδες μετά ξεκίνησε η «Τουρκική Άνοιξη», με την εξέγερση της πλατείας Ταξίμ. Πέραν αυτού, ειπώθηκε κατά τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έπεται τον εφετινό Δεκαπενταύγουστο να επισκεφθεί τον Μυστρά. Τέλος, για πρώτη φορά στα Ελληνοτουρκικά, ένα «αόρατο» Ελληνικό Υπερόπλο πέταξε πάνω απ’ την Τουρκία, παραβιάζοντας τον Εναέριο Χώρο της και τρομάζοντας τους “γείτονες”. (σ.σ. Πότε έγινε αυτό και δεν το πήραμε χαμπάρι; Το…CNN τι έκανε έκείνη τη μέρα; Απεργία;)

Βγήκε έτσι το συμπέρασμα: οι Πανέλληνες του Μυστρά δεν είναι ένα ακόμη «παραμύθι», για να ξεχνιόμαστε! Είναι πέρα για πέρα αληθινοί, όπως εξ άλλου αποδεικνύεται και από τα ίδια τα γεγονότα. Όμως το θέμα έχει τεράστιο βάθος. Είναι πάρα πολύ ευαίσθητο, με λεπτότατες «χορδές», που εάν δεν προσέξεις στον χειρισμό τους εύκολα «σπάζουν». Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και υπευθυνότητα, όταν κάποιος καταπιάνεται με τον Μυστρά και τους Πανέλληνες…

Στο σημερινό φύλλο της «Ελεύθερης Ώρας», εξασφαλίστηκε μία μεγάλη επιτυχία. Ένας από τους μυστηριώδεις Ορκισμένους Πανέλληνες του Μυστρά – Ανώνυμος βεβαίως για ευνόητους λόγους… – αποφάσισε να λύσει την σιωπή του για ορισμένα θέματα, αυστηρά και μόνο γενικότερης φύσεως, που δεν έχουν να κάνουν με αυτόν καθ’ αυτόν τον Όρκο που δόθηκε πάνω στο Κάστρο εν έτει 2008! Υπό αυτήν την έννοια, δεν υπάρχει καμία παραβίαση ή παράβαση εκ μέρους του, του Όρκου του Μυστρά. Ακολουθούν τα σημεία στα οποία ο Πανέλληνας του Μυστρά – δημόσια προσωπικότητα ο ίδιος – αποφάσισε να μιλήσει και να απαντήσει, για χάρη του ελληνικού αναγνωστικού κοινού…

– «Ο πόλεμος στην περιοχή μας… αναπόφευκτος! Δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έχουν εξαπλωθεί εδώ και αρκετούς μήνες στην περιοχή που «εφάπτεται» των Αιγύπτου-Ισραήλ-Κύπρου, και απλώς περιμένουν το τελικό σύνθημα επίθεσης. Στον πόλεμο είναι βέβαιη η χρήση προωθημένων χημικών όπλων, όπως αερίων, βασισμένων στο διοξείδιο του θείου, που να «λιώνουν» ολόκληρες πόλεις και χωριά… Μια εικόνα τέτοιας «βιβλικής» καταστροφής πήραμε το 1988, όταν ο Σαντάμ Χουσεΐν κατέκαψε ολόκληρα κουρδικά χωριά, εξοντώνοντας χιλιάδες Κούρδους μειονοτικούς του Ιράκ. Σας αποκαλύπτω, ότι από το 2011 στην Ανατολική Μεσόγειο «περιπολεί» υποβρύχιο-στρατηγείο των Δυτικών, όπου «εδρεύει» – αν μπορεί να το πει κανείς έτσι – ο «σταθμάρχης» του μελλοντικού πολέμου στην Συρία»…

– «Οι σχεδιασμοί των δυτικών υπερδυνάμεων είναι ο Ξαφνικός Θάνατος στην Συρία και την περιοχή των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη… Δηλαδή, το ξαφνικό πολεμικό χτύπημα, σε μια κρίσιμη φάση, πόσο μάλλον που οι δυνάμεις του Άσαντ βρίσκονται αυτές τις εβδομάδες σε πορεία ανακατάληψης θέσεων, κάλυψης «χαμένου εδάφους» κλπ. Το ξαφνικό χτύπημα ήταν έως σχετικά πρόσφατα δευτερεύων σχεδιασμός των Νατοϊκών, Αμερικανών κλπ., όμως οι πιο πρόσφατες εξελίξεις προώθησαν αυτό το «σενάριο» σε βάρος των θεωρούμενων ως πιο «βατών».

– «Ένα ερώτημα είναι η τύχη της Ελλάδας σε έναν γενικευμένο πόλεμο, με επίκεντρο την Συρία. Αυτό το ερώτημα είναι εύλογο, γιατί από τον πόλεμο θα επηρεαστεί άμεσα και η Τουρκία, η οποία θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα κρατικής-εδαφικής συνοχής! Το πρόσφατο παράδειγμα με τους Κούρδους που δεν λένε να παραδώσουν τα όπλα τους είναι χαρακτηριστικό επί τούτου. Σας λέω, λοιπόν, πως η Ελλάδα θα μείνει αλώβητη από τον πόλεμο! Γιατί, θα αρχίσει μεν να προετοιμάζεται για αυτό το σοβαρό ενδεχόμενο, αλλά η πορεία των πραγμάτων θα δείξει πως δεν θα χρειαστεί τελικά να μετέχει των πολεμικών συγκρούσεων. Οι εξελίξεις που θα προκύψουν από τα γεγονότα θα ευνοήσουν την Ελλάδα στο νέο τοπίο, αφού θα της αποδοθούν χαμένα προνόμια σε Αιγαίο, Μικρά Ασία κλπ.».

– «Μέσα στο σύνολο των δραματικών πολεμικών εξελίξεων, συγκρούσεων κλπ. κάποιοι θα προσπαθήσουν – ο καθένας για ίδιον όφελος – να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Θα προσπαθήσουν να διαμελίσουν την Ελλάδα, δια μέσου νέου εμφυλίου πολέμου! Ήδη οι συνθήκες για κάτι τέτοιο «καλλιεργούνται» τον τελευταίο χρόνο. Αλλά και τα «Δεκεμβριανά» του 2008 ήταν μία «πρόβα-τζενεράλε» για μαζική εξέγερση των αντεθνικών δυνάμεων. Ματαιοπονούν… Θα πιαστούν στον ύπνο από εκεί που δεν θα το περίμεναν»!

– «Είναι πανεθνικό αίτημα μία νέα διακυβέρνηση στην Ελλάδα! Παντού, σε κάθε κοινωνικό κλιμάκιο, ακούγεται αυτό το αίτημα. Γνωρίζαμε τις διαγραφόμενες εξελίξεις και τα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια εδώ και αρκετό καιρό. Τουλάχιστον από το 1999-2000! Αυτή η νέα διακυβέρνηση είναι επί θύραις. Θα είναι απολύτως έτοιμη την στιγμή που θα πρέπει. Πιστεύω, ότι εντός των επόμενων μηνών θα κάνει την εμφάνισή του ο Ηγέτης που περιμένουν οι Έλληνες, αφού είναι γνωστό πως σήμερα η Ελλάδα στερείται Ηγετών! Σε κάθε περίπτωση, επιβάλλεται η εγρήγορση για να μην πιαστούμε στον ύπνο»!

Αυτά είπε για την «Ελεύθερη Ώρα» και μόνο, ένας από τους Ορκισθέντες στον Μυστρά. Με την υπόσχεση από μέρους μας να μην τα σχολιάσουμε. Εμείς τηρούμε πάντοτε τις υποσχέσεις μας!…”

Σημείωση Πύρινου Λόγιου: Εμείς προσωπικά δεν πιστεύουμε σε τέτοιες ιστορίες …συνομωσίας και σε τέτοια “λαικά” παραμύθια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιός ή τι κρύβεται πίσω απο αυτές τις ιστορίες. Ενδεχομένως να έχουμε να κάνουμε με μια…άλλη μορφή του “παραμυθιού” για τους “Ε”, επειδή μάλλον…πέρασε η …μόδα τους και ξέφτυσε η αίγλη του Ανέστη Κεραμυδά. Εύχομαι τούτες εδώ οι απίθανες ιστορίες για…αγρίους να έχουν ένα ψίγμα αλήθειας και να μην παίζουν με τη νοημοσύνη των κουρασμένων και απελπισμένων Ελλήνων που ψ’άχνουν στο σκοτάδι των εσχάτων ημερών να βρούν μια ελπίδα φωτός. Εμείς θα το ψάξουμε το θέμα όμως. Κι αν όλα αυτά αποδειχτούν παραμύθια του αισχύστου είδους, πραγματικά τότε “το κρίμα στο λαιμό τους”. Γιατί άλλο είναι η πραγματικότητα και η αλήθεια και άλλο το στήσιμο “φανταστικών” ιστοριών με πυρήνα τις εσχατολογικές προφητείες των Γεροντων της Ορθοδοξίας… Γιατί ακόμη και η επίκληση του ζητήματος απο τους …”δημιουργούς” στο να βρεθεί κάτι που θα κρατήσει το Γένος ζωντανό, τέτοιου είδους ιστορίες που ενδεχομένως να αποδειχτούν κάλπικες, θα προκαλέσουν νέα οργή και απαξίωση της θρησκείας στον έσχατο βαθμό απ τους Έλληνες. Και μάλιστα τώρα, που η Ελπίδα της Θείας Χάρης είναι το βάλσαμο για τις καρδιές όλου του Γένους…

πηγή pirinoslogos