Παναρκαδικό Ν.Τ.: “Τα φτηνότερα και τα χειρότερα υλικά”

panarkadikoΓια τα σοβαρά προβλήματα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, μετά και τη χθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργος Παπασταματάκης.

Τόνισε ότι το σύστημα της υγείας έχει καταρρεύσει, όπως και αυτό του κοινωνικού κράτους, ενώ όλα τα μέτρα στόχο έχουν τη λιτότητα και τίποτε άλλο.
Όσον αφορά την κινητικότητα που πρόκειται να γίνει είπε πως δεν θα αφορά νοσηλευτές και γιατρούς, αφού αυτοί είναι ήδη σε έλλειψη, καθώς λείπουν 15.000 άτομα από τα νοσοκομεία και δεν προβλέπεται να γίνουν προσλήψεις, αλλά θα αφορά υπαλλήλους γραφείων και τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό. Ειδικότερα η κινητικότητα αφορά 1.250 υπαλλήλους το 2013 και 1.250 το 2014.
Σχετικά με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ανέφερε ότι εδώ και πολύ καιρό στερείται διοικητού, προϊστάμενου οικονομικών και προσωπικού, υποδιευθυντή, υπηρεσιακού συμβούλου και πολλών άλλων υπαλλήλων.
”Ταξιδεύουμε με βάρκα την ελπίδα ”είπε χαρακτηριστικά και με την καλή διάθεση των υπολοίπων. Η έλλειψη διοικητού πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορούν να παρθούν καίριες αποφάσεις, να παραγγελθούν τα κατάλληλα υλικά, παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα και δεν προχωρούν διαγωνισμοί. Αυτό έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, στα αναλώσιμα και σε διοικητικά θέματα, υποστήριξε.
”Όσον αφορά στα υλικά που χρησιμοποιούνται, τα οποία είναι σε έλλειψη, η ποιότητα τους έχει πέσει πάρα πολύ και μάλιστα σε τριτοκοσμικά επίπεδα. Έχουμε ότι φθηνότερο και ότι χειρότερο υλικό προσφέρεται στην αγορά” είπε!
”Η υγεία προσφέρεται λογιστικά και όχι βάσει των αναγκών”, πρόσθεσε.
Τέλος ο Γ. Παπασταματάκης δήλωσε ότι ο ίδιος σε ασθενείς του, τους έχει ενημερώσει, να προμηθευτούν οι ίδιοι από έξω από το νοσοκομείο τα απαραίτητα υλικά, προκειμένου να εγγυώνται την υγεία τους, γιατί όπως είπε σε ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν οικονομίες.

{youtube}ZyK9eNRZ8go{/youtube}

Καλημέρα Αρκαδία