Μέρκελ: «Nein» σε ενδεχόμενο κουρέματος (προς το παρόν)

merkelΔεν βλέπει ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού δημόσιου χρέους, προς το παρόν, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ.

Ωστόσο, η κ. Μέρκελ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τυχόν κουρέματος στο μέλλον, σημειώνοντας πως, βάσει συμφωνιών, η θέση της Αθήνας θα αξιολογηθεί στα τέλη του 2014 ή τις αρχές του 2015.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα η Άνγκελα Μέρκελ σημειώνει: “ότι είμαι έκπληκτη ξανά και ξανά, καθώς μιλάμε με απροσεξία για το θέμα. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει αβεβαιότητα σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Έχει συμφωνηθεί, να αξιολογηθεί η θέση της Αθήνας στο τέλος του 2014 ή στις αρχές του 2015 εκ νέου. Αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να ακολουθήσει, παρά να προβαίνουμε σε εικασίες καθημερινά. Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να συνεισφέρω σε αυτό”.

Επιπλέον, η κ. Μέρκελ δεν αποκλείει τη διαμόρφωση ενός μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία μετά τις επερχόμενες εκλογές. Επισημαίνει ότι κανείς δεν επιθυμεί ένα μεγάλο συνασπισμό, αλλά θα ήταν “εντελώς απίθανο” να το αποκλείσει.