ΣΥΡΙΖΑ: «Έκτακτη εισφορά στα Αγροτεμάχια»

Η φορολογική επιδρομή της εγχώριας Τρόικας – Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. – (κάτω από τις εντολές της εξωτερικής τρόικας) σε βάρος του Ελληνικού Λαού συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και σφοδρότητα.

Αυτή την φορά στόχος είναι η παραγωγική αγροτική γη και οι αγρότες οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε δεινή θέση , βλέποντας τα τελευταία χρόνια το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους να εκτοξεύεται στα ύψη και το εισόδημα τους  να μειώνεται .
Η φορολόγηση της παραγωγικής αγροτικής γης έρχεται σαν μέτρο για την κάλυψη 750 εκ. €  ελλείμματος από την υστέρηση εσόδων που προκαλεί η παρατεταμένη τρομακτική ύφεση  που έχουν επιβάλει στην χώρα μας, μια ύφεση που είναι συγκρίσιμη μόνο με την περίοδο του πολέμου.
Η υλοποίηση της επιβολής έκτακτης εισφοράς στα αγροτεμάχια της τάξης των 12-14 € ανά στρέμμα θα είναι η ταφόπλακα επάνω στον σκληρά δοκιμαζόμενο αγροτικό κόσμο και ουσιαστικά θα ολοκληρώσει και στην ύπαιθρο τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής.
Ο φόρος αυτός είναι και  άδικος  και παράλογος:
Άδικος γιατί πρόκειται να επιβληθεί με βάση την επιφάνεια των αγροτεμαχίων και όχι με βάση την αξία τους, το είδος της καλλιέργειας, την αποδοτικότητα τους και το παραγόμενο εισόδημα που αυτά προσφέρουν.
Παράλογος γιατί πρόκειται για έναν φόρο πάνω σε παραγωγική γη η οποία παράγει προϊόν το οποίο φορολογείται σαν τέτοιο. Συνεπώς πρόκειται για διπλή φορολόγηση.
Είναι ένα ακόμη μέτρο που σπρώχνει στο ξεπούλημα της αγροτικής γής στα μεγάλα ντόπια και ξένα συμφέροντα.
Η κυβέρνηση δείχνει για ακόμα μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο και τους πραγματικούς της στόχους που δεν είναι άλλοι από την εντεταλμένη εξαθλίωση του ελληνικού λαού και το ξεπούλημα των παραγωγικών στοιχείων της χώρας.  Αδιαφορεί για το επίπεδο ζωής των πολιτών, αδιαφορεί για την πρωτογενή παραγωγή και την ανάπτυξη. Γίνεται φανερό  και στον πλέον δύσπιστο ότι τα ωραία και μεγάλα λόγια περί συμβολής της πρωτογενούς παραγωγής στην ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση είναι μόνο χαΐδεμα αυτιών και προσπάθεια απόσπασης ψήφων για την διατήρηση του καθεστώτος στην εξουσία.
Καλούμε όλους τους Λάκωνες παραγωγούς και αγρότες
να συνειδητοποιήσουν τον πραγματικό ρόλο της Τρόικας – Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. – και
 να αντισταθούν με όλα τα μέσα στην προσπάθεια διάλυσης της κοινωνίας, της παραγωγής και των οικογενειών τους.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Λακωνίας.