Ο FLY συνεχίζει τον αγώνα για παραμονή του ΤΕΙ στη Σπάρτη

Αποκλειστικές συνεντεύξεις!

Το ζήτημα της ενδεχόμενης μεταφοράς του ΤΕΙ Σπάρτης στην Καλαμάτα συζητήθηκε χθες στον αέρα του FLY με τους άμεσα εμπλεκομένους φορείς, ήτοι το Δήμο Σπάρτης, το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αρχικά, στην εκπομπή Λακωνία Χωρίς Σύνορα μίλησε ο δήμαρχος Σπάρτης, κύριος Αργειτάκος, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται αντιπαλότητα ανάμεσα σε Μεσσηνία και Λακωνία. Συγχρόνως, ανέφερε όλες τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει οι αρχές του τόπου και ειδικότερα τη σύσκεψη στο Διοικητήριο, την επίσκεψη των τοπικών αρχόντων στον υπουργό Παιδείας, το υπόμνημα του δήμου Σπάρτης, τις επιστολές στου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, Ευσταθίου, καθώς και του δωρητή κυρίου Βαλιώτη, όπως και τη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τους κυρίου Βενιζέλο – Κουβέλη. Ακολούθως, ο δήμαρχος Σπάρτης υπογράμμισε ότι το Λακωνικό Μέτωπο έχει σχηματιστεί προ πολλού, αποκαλύπτοντάς συγχρόνως ότι ο δήμος Καλαμάτας εσχάτως ασχολήθηκε με το θέμα, κατόπιν επιθυμίας των καθηγητών του ΑΤΕΙ. Στη συνέχεια της συνέντευξής του στον FLY o κύριος Αργειτάκος ανέφερε ότι οι αρχές του τόπου έχουν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για … πορείες και αντιδράσεις των πολιτών, μιας και δε λύνονται με αυτόν τον τρόπο τα προβλήματα. Τέλος, ο δήμαρχος Σπάρτης υπογράμμισε ότι η μεσσηνιακή καταγωγή του πρωθυπουργού λειτουργεί υπέρ μας, καθώς καλείται να είναι δίκαιος στις αποφάσεις του. Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως περιμένει να μη φύγει το ΤΕΙ από τη Σπάρτη, αλλά στην πολιτική ποτέ κανείς δεν πρέπει να έιναι σίγουρος.
Ακούστε τη συνέντευξη του κυρίου Αργειτάκου στον FLY
{saudioplayer}argeitakosteidekatria.mp3{/saudioplayer}

Στη συνέχεια, στον αέρα του FLY, μίλησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, κύριος Νίκας, ο οποίος τόνισε 3 φορές ότι προτεραιότητα των Μεσσηνίων δεν είναι η μεταφορά του ΤΕΙ Σπάρτης στην Καλαμάτα, αλλά η παραμονή του ΤΕΙ Λογοθεραπείας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα! Μάλιστα, ο κύριος Νίκας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει η πρόθεση από κανέναν να δημιουργηθούν προκλήσεις και αναταραχές στις σχέσεις Λακωνων – Μεσσηνίων και τόνισε ότι από πληροφορίες που έχει, η Σπάρτη βαδίζει σε καλό δρόμο για παραμονή του ΤΕΙ στη λακωνική πρωτεύουσα. Ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγανάκτησή του για την έλλειψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού σε πολλά τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ έκλεισε τη συνέντευξή του λέγοντας ότι η δωρεά Βαλιώτη λειτουργεί υπέρ των Λακωνών και καλώντας τους λάκωνες πολίτες να είναι ήσυχοι.

Ακούστε τη συνέντευξη του κυρίου Νίκα στον FLY
{saudioplayer}nikasteineo.mp3{/saudioplayer}

ΑΚολούθως η κυρία Ντία Τζανετέα, αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας ζήτησε να παρέμβει στην εκπομπή Λακωνίας Χωρίς Σύνορα με το Λεωνίδα Καρβουνιάρη. Η ίδια, αφού ανέφερε συνοπτικά τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα τόνισε ότι δημιουργείται ενιαίο Λακωνικό Μέτωπο για παραμονή και αναβάθμιση των σχολών της Σπάρτης και κάλεσε τους θεσμικούς φορείς, αλλά και τους πολίτες το Σάββατο στις 11.00 π.μ. στο Διοικητήριο για σύσκεψη και δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών. Ακολούθως, η κυρία Τζανετέα υπογράμμισε ότι η δωρεά Βαλιώτη αποτελεί ισχυρό επιχείρημα για τη διεκδίκηση παραμονής του ΤΕΙ στη Σπάρτη, ενώ αναφορικά με τον κύριο Νίκα εξέφρασε την άποψη ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας τρέφει φίλια αισθήματα για τους Λάκωνες, αλλά στηρίζει την πρόταση μεταφοράς του ΤΕΙ στην Καλαμάτα.

Ακούστε τη συνέντευξη της κυρίας Τζανετέα στον FLY   
{saudioplayer}ntiateidekatria.mp3{/saudioplayer}