Ο Λ. Γρηγοράκος στον fly 89.7

Στην πρώτη εκπομπή Λακωνία Χωρίς Σϋνορα της ραδιοφωνικής σεζόν 2011 – 2012 μίλησε ο κυβερνητικός βουλευτής Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας -όπως συνηθίζει- έξω από τα δόντια!

Αρχικά, ο κύριος Γρηγοράκος διερωτήθηκε “τι θα μπορούσε να κάνει ένας βουλευτής, όταν τον καλεί ο πρωθυπουργός, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ λόγω της απειλής της πτώχευσης και ζητάει στήριξη”. Κατόπιν, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα πάρει την 6η δόση, αλλά το θέμα είναι πόσο θα συνεχιστούν οι εκβιασμοί της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης! “Δεν είναι ζωή αυτή” σημείωσε χαρακτηριστικά! Ακολούθως, ο κύριος Γρηγοράκος υπογράμμισε ότι στην παρούσα φάση κανείς δε θα ήθελε να είναι βουλευτής, καθώς αν πράξει κατά το δοκούν “φωτιά στα μπατζάκια του”. Προσέθεσε δε, ότι το ΠΑΣΟΚ με τα τα μέτρα που πήρε δεν έχει να πει κάτι στο λαό!
Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο κύριος Γρηγοράκος τόνισε ότι η δυνατότητα κυβέρνησης εθνικής ενότητας χάθηκε στις αρχές Ιουνίου, αναγνώρισε την καθυστέρηση που χαρακτηρίζει τις ενέργειες της κυβέρνησης και παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη, καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Κατόπιν, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα σενάρια που θέλουν τη Γερμανία να έχει έτοιμο το πλάνο Β σε περίπτωση χρεωκοπίας της Ελλάδας, μιας και οι οργανωμένες χώρες πράττουν ανάλογα, γιατί το σύστημά τους δε συγχωρεί εκπλήξεις. Τέλος, τόνισε ότι δε λειτουργεί το κράτος, καθώς το Δημόσιο, η Υγεία, οι Εφορίες και πολλοί ακόμα έχουν κατεβάσει τα μολύβια, λόγω απογοήτευσης, σημείωσε ότι δεν υπάρχει έλεγχος και υπογράμμισε την ανάγκη να φτιαχτεί το κράτος από την αρχή.
Ο κύριος Γρηγοράκος συνέχισε εκφράζοντας την άποψη ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και νοοτροπίας! Μάλιστα, έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα: Οι αγρότες πήραν επιδοτήσεις κι έτρωγαν με χρυσα κουτάλια, βάζοντας άλλους να εργάζονται, στο δημόσιο αντίο να μειώνονται οι δαπάνες αυξάνονται, η περιβόητη απελευθέρωση επαγγελμάτων ουδέποτε υλοποιήθηκε, στις Εφορίες πολυάριθμοι φάκελοι είναι ανέλεγκτοι και μέσα σε όλα αυτά κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να σταματήσουν οι συντεχνίες να “κυβερνούν”. Ο κυβερνητικός βουλευτής ολοκλήρωσε την ενότητα αυτή της συνέντευξής του αναφερόμενος στον πρόδρο της ΔΕΗ, ο οποίος μίλησε στα ΜΜΕ και δήλωσε ότι δεν εισπράττει. Το σχόλιο του κυρίου Γρηγοράκου ήταν καταπέλτης “ποιός είσαι, ρε μεγάλε αρχηγέ; Από πού δεν εισπράττεις; Από το σπίτι σου; Από την περιουσία σου; Από πότε έγινε η ΔΕΗ κτήμα του κυρίου Φωτόπουλου;”
Ο Λάκωνας βουλευτής σε σχετική ερώτηση του Λεωνίδα Καρβουνιάρη σχολίασε τα λεγόμενα του κυρίου Λοβέρδου περί δημοσίων υπαλλήλων, ξεκαθαρίζοντας ότι διαφωνεί! Ακολούθως, με απαισιόδοξη διάθεση, τόνισε ότι πλέον δεν πιστεύει κανείς σε τίποτα και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο κύριος Βενιζέλος είχε δηλώσει τον Ιούνιο, ότι η ΔΕΗ έχει κοινωνικό και όχι εισπρακτικό χαρακτήρα, εντούτοις 2 -3 μήνες έπραξε ακριβώς το αντίθετο! Τέλος, ο κύριος Γρηγοράκος έκλεισε τη συνέντευξή του αναφέροντας ότι ούτε στο πιο κακό του όνειρο δεν πε΄ριμενε απολύσεις και … εφεδρείες αποκαλύπτοντας ότι κάθε φορά που ακούει τέτοιες ειδήσεις τον πιάνει κατάθλιψη!