Ο Γ.Μπουντρούκας στον FLY για τα πυρόπληκτα δάνεια

Δυσάρεστα είναι τα νέα στο μέτωπο τωων πυρόπληκτων δανείων, καθώς παρά τις συνεχείς προσπάθειες των Προέδρων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών και τα αιτήματά τους προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, δεν κατέστη εφικτή μία συνάντηση μαζί του και με το οικονομικό επιτελείο.

Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα στον αέρα του FLY ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κύριος Ιωάννης Μπουντρούκας ο οποίος τόνισε ότι η αίσθηση που υπάρχει έιναι ότι το όριο παροχής νέων εγγυήσεων, στις οποίες συγκαταλέγονται και οι ρυθμίσεις παλαιότερων δανείων, για το έτος 2013, είναι μηδενικό.
Με λίγα λόγια, το Υπουργείο Οικονομικών αποκλείει οποιαδήποτε πιθανότητα παράτασης ή αναστολής των πυρόπληκτων δανείων.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο, ειδικά και σε συνδυασμό με το θέμα της ανάκτησης των εγγυήσεων του Δημοσίου μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις (Νόμος 4151/2013). Με το αιφνιδιαστικά δημιουργηθέν αυτό νομικό καθεστώς επιβάλλεται πλέον η άμεση επιστροφή όλων των ενισχύσεων του Ελληνικού Δημοσίου. Μία τέτοια εξέλιξη σημαίνει, με απλά λόγια, ότι οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν, από όσες επιχειρήσεις έχουν λάβει δάνεια εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο και πλέον χάνουν αυτήν την εγγύηση, νέες εγγυήσεις και, σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να παράσχουν αυτές τις εγγυήσεις, οι τράπεζες θα μπορούν να κάνουν άμεσα απαιτητό το μη εγγυημένο πλέον ποσό! Μάλιστα, αυτό το ενδεχόμενο δεν αποτρέπεται από το γεγονός ότι ένα δάνειο είναι μέχρι σήμερα ενήμερο. Πρόκειται πραγματικά για μία εξέλιξη «βόμβα» στα θεμέλια της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κυρίου Μπουντρούκα στον FLY.

{saudioplayer}mpountroupiropliktaa.mp3{/saudioplayer}

{saudioplayer}mpountroupiropliktab.mp3{/saudioplayer}