LIVE: Σπάρταθλον 2022 στον FLY

Όπως κάθε χρόνο, μαραθώνιος ενημέρωσης από την ομάδα του FLY

Ξεκίνησε σήμερα, στις 6:45, από τους πρόποδες του Ιερού βράχου της Ακροπόλεως των Αθηνών, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο των υπεραποστάσεων.

Δεκάδες δρομείς από πολυάριθμες χώρες του κόσμου θα διανύσουν την απόσταση από την Αθήνα στη Σπάρτη, διαδίδοντας το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι μέσω της ιστορικής αυτής διοργάνωσης.

Ανάμεσά τους, 51 Έλληνες δρομείς, 45 άνδρες, και 6 γυναίκες, οι οποίοι, θα δώσουν τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα των 245 χιλιομέτρων, τρέχοντας επάνω στα ίδια μονοπάτια που έτρεξε ο αρχαίος ημεροδρόμος Φειδιππίδης.

Η φετινή διοργάνωση του Σπάρταθλον χαρακτηρίζεται από την παρουσία αθλητών που εκπροσωπούν τη Λακωνία και συγκεκριμένα τον Χρήστο Αναγνωστάκο, τον Γιώργο Κουλόγιαννη, την Μαρία Στέλλα Ξενάκη και τον Γιώργο Τσάκωνα. Δείτε τις συνεντεύξεις που παραχώρησαν οι αθλητές και ο προπονητής, Γιάννης Δημόπουλος, στο νέο τηλεοπτικό studio του Fly ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Το 2022 ο κορυφαίος αγώνας υπεραποστάσεως συμπληρώνει 40 χρόνια και ο Fly, με δύο μέσα, τον FLY 89.7 και την ιστοσελίδα flynews.gr, θα μεταδώσει το Σπάρταθλον με ζωντανές συνδέσεις, live ανταποκρίσεις, εικόνα και ήχο.

LIVE στο YouTube: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

LIVE στο Facebook: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

LIVE στον FLY 89,7: FLY 89.7 Live

Χάρτης με την ακριβή θέση των αθλητών ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΡΟΗ ΒΙΝΤΕΟ (Μην ξεχνάτε να κάνετε ανανέωση της σελίδας)

Τερματισμός Γιώργου Κουλόγιαννη

Πατήστε εδώ

Τερματισμός Μαρίας Στέλλας Ξενάκη

Πατήστε εδώ

Τερματισμός Γιώργου Τσάκωνα

Πατήστε εδώ 

 

Ώρα 10:00 (1 Οκτωβρίου 2022)

Τελευταία Ενημέρωση: Την Τεγέα πέρασαν οι Λάκωνες Σπαρταθλητές που συνεχίζουν στον αγώνα !

Με χρόνο 21:00:48, ο μεγάλος αθλητής, Φώτης Ζησιμόπουλος, έκοψε πρώτος και φέτος το νήμα του 40ου Σπάρταθλον, μέσα σε επευφημίες δεκάδων παρευρισκόμενων στο Εθνικό Στάδιο της Σπάρτης.
Μάλιστα, ο χρόνος που έγραψε το κοντέρ είναι ο τρίτος καλύτερος στην ιστορία του Σπάρταθλον!  Δείτε το συγκινητικό τερματισμό του Φώτη Ζησιμοπουλου.

Λίγα λεπτά αργότερα, τερμάτισε στη δεύτερη θέση ο  Ιάπωνας Somiya Toru!

video τερματισμού


Ishikawa Yoshihiko ο 3ος! Στιγμιότυπο από τον τερματισμό του Ιάπωνα αθλητή!

Ishikawa Yoshihiko ο 3ος! Δείτε τον τερματισμό του Ιάπωνα αθλητή!video

Στην 4η θέση ο Eros Tibor από την Ουγγαρία!

Το χρονικό του αγώνα 

Αγκαλιά με τη 2η συνεχόμενη νίκη στο Σπαρταθλον ο Φώτης Ζησιμόπουλος, ο οποίος πέρασε το σταθμό του Κοπίτα και καλπάζει για το άγαλμα του Λεωνίδα!

Ώρα 20.45

Πάντα στην πρώτη θέση ο Ιάπωνας Somiya Toru, ακολουθεί ανεβασμένος στη δεύτερη θέση ο Φώτης Ζησιμόπουλος. Οι αθλητές της Λακωνίας βρίσκονται περίπου στο 120ο χιλιόμετρο.

Ώρα 17.15 

Πέρασαν  την Αρχαία Κόρινθο

Ωρα 17.20

Στην Αρχαία Κόρινθο έχουν φτάσει ο Γιώργος Τσάκωνας και η Μαρία Στέλλα Ξενάκη, ενώ πλησιάζουν στο συγκεκριμένο σταθμό και ο Γιώργος Κουλόγιαννης με το Χρήστο Αναγνωστάκο. Και οι 4 αθλητές είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ο καιρός τους έβαλε δύσκολα, αλλά όσο περνάει η ώρα τα πράγματα γίνονται όλο και καλύτερα.

Κατά τα άλλα, ο Φώτης Ζησιμόπουλος βρίσκεται στην 4η θέση, ενώ ο Ιάπωνας Somiya Toru συνεχίζει σταθερά στην πρώτη θέση!

Χρήστος Αναγνωστάκος και Μαρία Στέλλα Ξενάκη | Spartathlon 2022