Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013: Απεργία στο χώρο της Υγείας!

Γιατροί και εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Ν.Λακωνίας, 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Στα νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων έχουν καταργήσει μέσα σ’ ένα χρόνο 19 θέσεις ειδικευμένων γιατρών.

Η κάλυψη των θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Σπάρτης είναι μόλις 50% ενώ στο νοσοκομείο Μολάων και τα Κέντρα Υγείας είναι ακόμα μικρότερη.

Πολλές ημέρες το μήνα δεν εφημερεύει καρδιολόγος ή παιδίατρος σε κανένα νοσοκομείο του νομού.

Πολλά ιατρικά τμήματα είναι μονοεδρικά ή διεδρικά με πρόβλημα στην επαρκή και ασφαλή κάλυψή τους.

Γίνονται μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από το νοσοκομείο Σπάρτης εκτός νομού, χωρίς αναπλήρωση και χωρίς να ζητηθεί η άποψη του νοσοκομείου.

Στο νοσοκομείο της Σπάρτης δεν υπηρετεί φαρμακοποιός με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μη μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα υψηλού κόστους.

Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου Σπάρτης μειώθηκε 55% μέσα στα  3 χρόνια του μνημονίου με αποτέλεσμα ανεπαρκείς καθυστερημένες προμήθειες, αδυναμία ανανέωσης εξοπλισμού κ.λ.π.

Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου για τα φάρμακα του 2013 επαρκεί μόνο μέχρι τον Ιούλιο.

Μέχρι το τέλος του 2012 οφείλονταν στους γιατρούς του νοσοκομείου Σπάρτης και των Κέντρων Υγείας 150.000€ περίπου από δεδουλευμένες εφημερίες.

Οι γιατροί προκειμένου να κρατήσουν λειτουργικές τις δομές υγείας του νομού πραγματοποιούν εφημερίες που δεν τις πληρώνονται ενώ νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό υπερβάλλουν εαυτούς.

Το νοσοκομείο Σπάρτης ερημώνει από ειδικευόμενους γιατρούς και η Λακωνία από αγροτικούς γιατρούς.

Η υποστελέχωση  και η υποχρηματοδότηση θα οδηγήσουν Κέντρα Υγείας και τμήματα των 2 νοσοκομείων του νομού σε απαξίωση και κλείσιμο.

Η δημιουργία ψυχιατρικού τμήματος στο νοσοκομείο Σπάρτης παρά την προέγκριση, ναυαγεί  στη φανερή πλέον υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στη Λακωνία.

Αν δεν αντισταθούμε, το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα διαλυθεί.
Ή εμείς Ή αυτοί

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ  ΕΣΥ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ