O B.Μητράκος στον FLY για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

Η κατάργηση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης  αποτέλεσε μια οδυνηρή εξέλιξη για τη συνοικία μας αλλά και για την εκπαιδευτική πραγματικότητα στην πόλη της Σπάρτης . Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης προέκυψε ως απόλυτα τεκμηριωμένο  αίτημα της εκπ/κής κοινότητας και των πολιτών  κατά το έτος 1986.

Το 1994 το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης ιδρύθηκε με την ΥΑ Δ4/4123/29-6-1994 , ΦΕΚ 534/7-7-1994/τ.Β΄. Το έτος 2008 αγοράστηκε το προτεινόμενο οικόπεδο στο ΟΤ 175 από τη Νομαρχία και το Δήμο αντί του ποσού των 500.000 Ε. Κι ενώ είχαμε ιδρυμένο το σχολείο και διαθέσιμο το οικόπεδο και αναμέναμε την ανέγερση του σχολείου , προέκυψε η κατάργησή του .

Επειδή οι λόγοι που επέβαλαν την ίδρυση και ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης  όχι μόνο δεν έχουν εκλείψει , αλλά τουναντίον έχουν ενισχυθεί μέσα σ’ αυτά τα 27 χρόνια διεκδίκησης , κρίνουμε απολύτως αναγκαία την επανίδρυση του σχολείου κατά τις επόμενες μεταβολές των σχολείων  ώστε να καταστεί δυνατή η ανέγερσή του .

Παράλληλα ο Δήμος Σπάρτης ως αρμόδιος και σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς θα πρέπει έως τότε να έχει αποφασίσει για τη διαδικασία και τον τρόπο σύνταξης της Μελέτης αλλά και της χρηματοδότησης για την ανέγερση του σχολείου.

Για το θέμα μίλησε στον αέρα του FLY ο κύριος Βαγγέλης Μητράκος

{saudioplayer}mitrosa.mp3{/saudioplayer}

{saudioplayer}mitrosb.mp3{/saudioplayer}