Σπαρτιατικός – Λακωνικός 56 – 47: Χάθηκε απλά ένα ματς!

lakonikosΔεν τα κατάφερε η ομάδα μπάσκετ του Λακωνικού στο ντέρμπι με το Σπαρτιατικό και ηττήθηκε με 56 – 47, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. 

Ο Λακωνικός, μετά την εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα με τη Μεσσήνη παρά το ατυχές αποτέλεσμα, δεν έπεισε με την εμφάνισή του και σίγουρα έδωσε … δουλειά για το σπίτι στους παίκτες και τους προπονητές της ομάδας.

Σε ένα κατάμεστο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο, όπως και πέρυσι στα αντίστοιχα παιχνίδια των δύο ομάδων, όταν αγωνίζονταν στη Β’ Κατηγορία, ο Σπαρτιατικός προηγήθηκε και πέτυχε από νωρίς μία διαφορά ασφαλείας. Ωστόσο ο Λακωνικός δεν παράτησε το παιχνίδι, το πάλεψε μέχρι τέλους κλείνοντας την ψαλίδα στους 4 πόντους, αλλά τελικά λύγισε.  

Στο στρατόπεδο του Λακωνικού, παρά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα, δεν υπάρχει απογοήτευση, παρά μόνο όρεξη για δουλειά και βελτίωση. Άλλωστε, οι παίκτες έχουν δώσει από πέρυσι δείγματα γραφής κι έχουν αποδείξει ότι στα δύσκολα συσπειρώνονται. Ο κόσμος της νεοσύστατης ομάδας συνεχίζει να τη στηρίζει ενεργά, αν αναλογιστεί κανείς τη μαζική προσέλευση που παρατηρήθηκε στον αγώνα με το Σπαρτιατικό, ο οποίος με τη σειρά του κατάφερε ύστερα από ένα χρόνο και δύο διαδοχικές ήττες στα ντέρμπι με το Λακωνικό να πάρει το ροζ φύλλο αγώνος. Σίγουρα, οι δύο ομάδες αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επόμενο γύρο! Μέχρι στιγμής, λοιπόν, Λακωνικός – Σπαρτιατικός 2 – 1!

Να τονιστεί ότι ο Λακωνικός αντιμετωπίζει αυτό το Σαββατοκύριακο τον αήττητο μέχρι στιγμής ΑΟ Θουρίας, ο οποίος ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με Μεσσήνη και Σπαρτιατικό.  

Αποτελέσματα ανά δεκάλεπτο: 19-11, 28-24, 46-36, 56-47

Πώς έπαιξαν οι ομάδες
Σπαρτιατικός (Χίος): Τσαπακίδης, Μαμαλάκης 2, Μουχτερός 5(1), Μανιατάκος 1, Παπαδάκος 26(7), Αλεξόπουλος, Μαράντος 6, Μπιτζής Δ. 12, Μπιτζής Π., Σταθάκος 4, Γκλέκας, Κοντός

Λακωνικός (Σκιαδάς – Παπαδολιάς): Καρκαβιλας 11(1), Λάγιος, Μαργαριτόπουλος 4, Σφυρής 5, Κοκκόλης, Λυμπιωτάκος 7(1), Σπυράκος 17 (2), Γιάτρας, Κουβελιώτης 3(1)

Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Καρούνης

Στα υπόλοιπα παιχνίδια
Άτλας- Λάκωνας ΑΓΟΝΓ 52-46
Δίωνας Κυπαρισσίας-Ακάδημος 79-68
ΑΟ Θουρίας-Πολύβιος 48-46
Σύλλογος Δρομέων-Ν.Ο. Πύλου 65-49
Γ.Σ. Μεσσήνης-Παναθηναϊκός Κ. 80-61
Σπαρτιατικός-Λακωνικός Κρόνος 56-47

Βαθμολογία
1.ΓΣ Μεσσήνης               4
– Σπαρτιατικός ΓΣ          4
– ΑΟ Θουρίας                 4
4.Δίων ο Κυπαρισσεύς    3
– ΣΔΥ Τρίπολης              3
– ΑΠΣ Ακάδημος             3
– ΝΟ Πύλου                    3
– Παναθηναϊκός Καλ.      3
– ΣΑΚ ο Άτλας                3
10.ΑΣ Λακωνικός           2    
– ΑΕΜ ο Πολύβιος           2
– Λάκωνας ΑΓΟΝΓ          2

Επόμενη αγωνιστική
Ακάδημος-Γ.Σ. Μεσσήνης
Παναθηναϊκός Κ.-Σπαρτιατικός
Λακωνικός Κρόνος- ΑΟ Θουρίας
Πολύβιος-Άτλας
Λάκωνας ΑΓΟΝΓ -Ν.Ο. Πύλου
Σύλλογος Δρομέων-Δίωνας Κυπαρισσίας

“Ο Λακωνικός bc ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς ( fly 89.7 & flynews.gr, Μενελαϊον, Ministri Music Hall, βιβλιοπωλείο “ο Λιάκος”, Κοσμήματα Παυλόπουλος, Chocolat, Ιωάννης Καραβάσος, Ξένες Γλώσσες Κορομβόκη, Σφραγίδες Βέργαδος Sportsbook, Καρκαβίλας Νικόλαος, youthink, Βιονέργεια Fitness Club, art graphics ) που στηρίζουν έμπρακτα την ομάδα και καλεί τους νέους της Λακωνίας να ενταχθούν στο σωματείο, όπου χτίζεται η νέα γενιά αθλητών του νομού, γύρω από υγιείς άξονες και προοπτικές εξέλιξης”.

Για περισσότερες πληροφορίες κι εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους προπονητές των Ακαδημιών Σκιαδά Αθανάσιο (6945268781) και Σφυρή Θεόδωρο (6972401047).