Λακωνία: 49 προσαγωγές και 12 συλλήψεις!

silipsi_2Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε 261 άτομα, εκ των οποίων 164 ημεδαποί και 97 αλλοδαποί, καθώς και σε 196 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 49 άτομα, από τα οποία 13 ήταν ημεδαποί και 36 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 12 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

•Ένας ημεδαπός, για κλοπή.
•Ένας ημεδαπός, για ναρκωτικά.
•Μία ημεδαπή, για παράνομη κατοχή όπλων.
•Ένας αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Ένας αλλοδαπός, για πλαστογραφία και γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα.
•Επτά αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν 55 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 1 παράβαση της Νομοθεσίας για την Πνευματική Ιδιοκτησία και 2 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.  
Επιπλέον, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, 2 κυνηγετικά όπλα και μικροποσότητα κάνναβης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.