Ένταση για το σεισμόπληκτο 4ο δημοτικό Αμαλιάδας

Την ελπίδα, ότι το έργο ανακατασκευής του σεισμόπληκτου 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, θα παραδοθεί μέχρι τον Ιούνιο, ώστε από το νέο σχολικό έτος οι μαθητές να φοιτήσουν στο κτιριακό συγκρότημα και όχι στο λυόμενα,

όπως συμβαίνει από το 2008, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Σύμφωνα με την Πρωινή, τον κ. Λυμπέρη επισκέφθηκε χθες αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού, οι οποίοι του εξέφρασαν για μια ακόμη φορά την ανησυχία τους σχετικά με τις καθυστερήσεις όσον αφορά στην  πορεία των εργασιών. «Εάν το σχολείο δεν είναι έτοιμο μέχρι Μάιο, θα μας διαβάσουν οι εφημερίδες. Η ανοχή και η αντοχή μου έχουν εξαντληθεί…», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ήλιδας.

Ο δήμαρχος Ήλιδας επεσήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη ροή των χρημάτων που πρέπει να δίνονται στον εργολάβο από τον ΟΣΚ, λέγοντας: «Ο ΟΣΚ χρωστάει και της «Μιχαλούς», ακόμη και για τα έτοιμα σχολεία, τα οποία και προηγούνται από τα ημιτελή, όπως το 4ο Δημοτικό.

Πρέπει να δώσουμε μια λύση. Οι γονείς βλέπουν να περνούν τα χρόνια και το σχολείο να μην γίνεται. Έχουμε πάει στον αναπληρωτή υπουργό, μαζί και με τον σύλλογο γονέων, είχαμε δεσμεύσεις, τα χρήματα «έφυγαν» για διάφορα από τον ΟΣΚ. Είναι πάντως σε καλή φάση το σχολείο και είμαι αισιόδοξος ότι τον Μάιο θα το έχουμε…».