Γ.Ε.Φ. Μολάων και Νεάπολης 4 μήνες μετά …

Την κατάσταση, όπως σήμερα διαγράφεται και φαίνεται μέσα από την επιστολή του  Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την ελλιπή λειτουργία των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στους Μολάους και τη Νεάπολη Βοιών, μεταφέρει με Ερώτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης επισημαίνει τα προβλήματα που παρατηρούνται στην λειτουργία των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ), εξαιτίας των περιορισμένων εργασιών που πραγματοποιούνται σε αυτά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των Μολάων, της Μονεμβάσιας, της Νεαπόλεως και της Ελαφονήσου, να αναγκάζονται να μετακινηθούν στη Σπάρτη, για να διεκπεραιώσουν φορολογικές τους υποθέσεις, όπως η ρύθμιση χρεών, διακανονισμοί, πληρωμές και άλλες εργασίες που υλοποιούνταν στα αντίστοιχα Τμήματα Εισοδήματος, Κεφαλαίου, ΦΠΑ και Εσόδων  των παλαιών Δ.Ο.Υ που λειτουργούσαν στους Μολάους και τη Νεάπολη Βοιών.
Ο λάκωνας βουλευτής υπενθυμίζοντας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών τις σχετικές δεσμεύσεις του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του σχετικά με την λειτουργία των Δ.Ο.Υ και των Γ.Ε.Φ της Λακωνίας, ζητά διορθωτικές ενέργειες ώστε να αλλάξει η εικόνα που σήμερα υπάρχει, με άμεσα αποτελέσματα για τους πολίτες.