39 προσαγωγές και 11 συλλήψεις στο νομό Λακωνίας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (9.3.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας,

σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν σαράντα τέσσερα άτομα, εκ των οποίων εκατόν δώδεκα (ήταν ημεδαποί και τριάντα δύο ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν δύο οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα εννέα άτομα, από τα οποία δώδεκα ήταν ημεδαποί και είκοσι επτά ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν έντεκα άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

•Έναςαλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Δύο ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Δύο ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Ένας ημεδαπός, γιατί παρείχε κατάλυμα σε αλλοδαπούς, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα.
•Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, πέντε υποθέσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά οκτώ ατόμων, από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης, το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά σαράντα έξι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.