Ξεκίνησε το 31ο Σπάρταθλον! Στο πλευρό των σπαρταθλητών ο FLY!

Ο Δημήτρης Ψυχογιός ακολουθεί τους αθλητές και μεταδίδει live τον αγώνα αποκλειστικά στον FLY 89.7!

Ξεκίνησαν στις 7 το πρωί από την Ακρόπολη, οι 323 περίπου αθλητές και αθλήτριες,  που συμμετέχουν στο μεγάλο αγώνα υπεραποστάσεως ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2013!

Αρκετός κόσμος βρέθηκε το πρωί στο Ηρώδειο, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και χειροκρότησε τους αθλητές που ξεκίνησαν τον επίπονο αγώνα, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τους θεατές, που εμψυχώνουν και χειροκροτούν τους αθλητές.

Ακούστε εδώ το ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψυχογιού, αθλητικού συντάκτη του FLY, από την εκκίνηση των σπαρταθλητών

{saudioplayer}psichogiosekkinisi.mp3{/saudioplayer}

Σε λακωνικό επίπεδο, το νομό τιμούν με τη συμμετοχή τους ο Χρήστος Μασούρας, η Στέλλα Μαρκάκου και ο Αναστάσιος Τσουλόγιαννης.  

Πολλά ξένα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία, καλύπτουν από κοντά το «31ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ιδιαίτερα από χώρες με μεγάλη συμμετοχή στη διοργάνωση, όπως Γερμανία, Ιαπωνία, Γαλλία, Αγγλία, Φινλανδία, Βέλγιο, κ.α.

Οι δρομείς που μετέχουν στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, ακολουθούν σύμφωνα με την περιγραφή του Ηρόδοτου, την διαδρομή του Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη (το 490 π. Χ.) που έφθασε στη Σπάρτη, την επομένη της αναχώρησης του από την Αθήνα. Ο αγώνας διεξάγεται στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη απόστασης 246 χιλιομέτρων . Σημείο τερματισμού είναι το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, με ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού στις 19:00 το βράδυ του Σαββάτου (μιάμιση ημέρα, όπως ο Φειδιππίδης),ώστε o αγώνας να μη διαρκεί πάνω από 36 ώρες. Χορηγός της διοργάνωσης είναι το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Για πρώτη φορά φέτος, στο Σπάρταθλον συμμετέχει ενεργά ο Κυνηγετικός Σϋλλογος Σπάρτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου θα ισχύσουν οι εξής απαγορεύσεις:
• Απαγόρευσης κυκλοφορίας κάθε οχήματος στην οδό Κων/νου Παλαιολόγου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Νότο προς Βορρά, από την διασταύρωση αυτής με την οδό Λυκούργου μέχρι το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, καθώς και στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Βορρά προς Νότο, από το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης έως και την οδό Θερμοπυλών από 06.00′ μέχρι την 19.00′ ώρα της 28-09-2013. Διευκρινίζεται ότι της απαγορεύσεως εξαιρούνται τα οχήματα της Αστυνομίας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.
• Η στάση και στάθμευση παντός οδικού οχήματος στην ενταύθα οδό Κων/νου Παλαιολόγου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Νότο προς Βορρά, από την διασταύρωση αυτής με την οδό Λυκούργου μέχρι το Δημοτικά Στάδιο Σπάρτης, καθώς και στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Βορρά προς Νότο από το Δημοτικά Στάδιο Σπάρτης έως και την οδό Θερμοπυλών από 22.00 ώρα της 27 — 09 —2013 μέχρι την 19.00′ ώρα της 28-09-2013.

Ο FLY με δύο μέσα ενημέρωσης -ραδιόφωνο και site- θα βρίσκεται και φέτος στο πλευρό των αθλητών με ζωντανές συνδέσεις, live ανταποκρίσεις, συνεντεύξεις, video και εικόνες. Συντονιστείτε το Σάββατο από τις 5 το πρωί στον FLY 89.7 καθώς και στην ενημερωτική ιστοσελίδα της Πελοποννήσου www.flynews.gr και παρακολουθήστε τον τερματισμό των αθλητών με την υπογραφή του FLY.