Ουρές σήμερα στις τράπεζες της Σπάρτης για τα 300 ευρώ!

Το αδιαχώρητο γίνεται σήμερα στις τράπεζες Σπάρτης, μιας και οι πολίτες στέκονται στην ουρά για την ανάληψη των 300 ευρώ. Στις 4 τράπεζες της πόλης οι ουρές που σχηματίστηκαν απο το πρωί ήταν μεγάλες, τόσο στα ΑΤΜ όσο και στο γκισέ.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί παρατράγουδα, μιας και ο κόσμος εξυπηρετείται κανονικά.

Οδηγίες προς τους πολίτες:
Από την περασμένη Δευτέρα που εκδόθηκε η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 24 Ιουλίου οι πολίτες δικαιούνται να πραγματοποιήσουν συνολική ανάληψη εβδομάδας 300 ευρω ανά τράπεζα και ανά δικαιούχο.  Εαν όμως κάποια ή κάποιες μέρες έκαναν αναλήψεις έως 60 ευρώ ημερησίως, τότε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, δικαιούνται να σηκώσουν μόνον το  υπόλοιπο ποσόν.

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής χάνονται τα δικαιώματα ανάληψης της περασμένης εβδομάδας γιατί ξεκινάει πλέον να μετράει η νέα εβδομάδα με τα νέα όρια.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου 25 Ιουλίου και μετά οι  πολίτες δικαιούνται αναλήψεις 60 ευρω ημερησίως από τα ΑΤΜ ή τα γκισέ. Εαν κάποια ημέρα δεν σηκώσουν τα 60 ευρώ, το δικαίωμά τους «μεταφέρεται» για τις επόμενες μέρες, αλλά μέσα στην ίδια εβδομάδα που λήγει την ερχόμενη Παρασκευή. Την Παρασκευή 31 Ιουλίου θα μπορούν να «σηκώσουν», συνολικά, έως και 420 ευρω, εφόσον δεν έκαναν καμία ανάληψη τις προηγούμενες ημέρες. Εαν όμως έκαναν κάποια ανάληψη ενδιάμεσα, τότε δικαιούνται  να πάρουν τα υπόλοιπα