Μεσσηνία | Και η φούντα πάει … σύννεφο!

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς του πρώην Τμήματος Ασφαλείας Καλαμάτας σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, φυτεία αποτελούμενη από -278- δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε την 1.10.2001 το απόγευμα, αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε τοπική περιοχή του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, κατά την οποία, εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν -278- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1 έως 3,5 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του καλλιεργητή.

Πρόκειται για έναν 53χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για την καλλιέργεια της φυτείας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ τυγχάνει ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης Χώρας, για παρόμοια αδικήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.