Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (videos)

Λακωνία
Με λαμπρότητα τίμησε και φέτος η Σπάρτη την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940! Οι εκδηλώσεις στη λακωνική πρωτεύουσα περιελάμβαναν και φέτος δοξολογία – επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση και παραδοσιακούς χορούς.

Μάλιστα, η Σπάρτη για μία ακόμα χρονιά σημαιοστόλισε άπαντα τα κτήριά της, ενώ φωταγώγησε και όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Καταστήματα.

{youtube}W6STvIrlcDA{/youtube}

{youtube}3YV8pnRelHk{/youtube}

Μεσσηνία
Υπό το βλέμμα των ΜΑΤ και με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Η μαθητική παρέλαση στην οδό Αριστομένους έλαβε χώρα, δίχως … παρατράγουδα, ενώ από την πλευρά των επισήμων, στην Καλαμάτα παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικόλας Κανελλόπουλος, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και επικεφαλής των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

{youtube}rBMrh9qC8Io{/youtube}

Αρκαδία
Παρέλαση … επισήμων έλαβε χώρα χθες στην Τρίπολη, μιας και πολυάριθμοι ήταν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Περιφέρειας, της πολιτικής κι εκκλησιαστικής ζωής του τόπου. Ειδικότερα, σε μία παρέλαση όπου πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές, “παρών” φώναξαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνορίας κ.κ Αλέξανδρος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης. Στα αξιοσημείωτα, η υπόσχεση του κυρίου Λ.Γρηγοράκου ότι του χρόνου τέτοιο καιρό δεν θα υπάρχει μνημόνιο!

{youtube}jtdnTsDWLX4{/youtube}

Αργολίδα
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου και στην πόλη του Άργους, με την καθιερωμένη δοξολογία κι επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων και με παρέλαση μαθητών, συλλόγων και φορέων. Στην αργολική πρωτεύουσα βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης , ο υφυπουργός αθλητισμού και πολιτισμού, Γ. Ανδριανός , ο δήμαρχος Δ. Καμπόσος, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών αρχών και πλήθος κόσμου.

{youtube}PyfFt00fGHI{/youtube}

Κορινθία
Δίχως έκτροπα και με … εξαιρετικό καιρό πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Κόρινθο, στα πλαίσια της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Χιλιάδες Κορίνθιοι παρακολούθησαν την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός ανάπτυξης κ.Σκορδάς.

{youtube}DoMomviRHIA{/youtube}

Αχαϊα
Με συνθήματα, πορείες των μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, διαδηλωτές με στεφάνια και πανό, καθώς και με ισχυρή παρουσία ΜΑΤ και αστυνομικών έλαβε χώρα η μαθητική παρέλαση στην Πάτρα, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα. Μάλιστα, αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν συγκέντρωση 100 περίπου μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου, στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να μην κατευθυνθούν στο χώρο της παρέλασης.

{youtube}8yh1MOqjRfo{/youtube}

Ηλεία
Μετά την 25η Μαρτίου, αισθητή έκαναν την παρουσία τους, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρέλασης στον Πύργο, τα σιδερένια κιγκλιδώματα. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας θέλοντας να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης είχε προβεί στη λήψη μέτρων, ύστερα και από μπαράζ συσκέψεων που έλαβαν χώρα με τους διοικητές των αρμόδιων υπηρεσιών. Τελικά, μοναδικά “παρατράγουδα” ήταν η σύλληψη δύο ατόμων που μοίραζαν φυλλάδια με αντικυβερνητικά μηνύματα, καθώς και οι έντονες διαμαρτυρίες εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου.