Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Πελοπόννησο

Μεσσηνία
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έλαβε χώρα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας, Γιάννη Λαμπρόπουλου,

του βουλευτού Δημήτρη Σαμπαζιώτη, του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, της αντιπεριφερειάρχη, Ελένης Αλειφέρη και φυσικά του μητροπολίτη Μεσσηνίας,Χρυσόστομου. Με έναν συννεφιασμένο ουρανό, οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ ευτυχώς φέτος έλειψαν τα … παρατράγουδα.

{youtube}5KsUCESlw20{/youtube}

Αρκαδία
Δεν βοήθησε ο καιρός στην Τρίπολη κι έτσι η παρέλαση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχή. Τα σχολεία της αρκαδικής πρωτεύουσα τίμησαν το ΟΧΙ με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση στους δρόμους της Τρίπολης. Στα αξιοσημείωτα, το πανό διαμαρτυρία που αναρτήθηκε στην παρέλαση της Τεγέας, με το οποίο ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Ριζών θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου της περιοχής.

{youtube}keQQ2BON4_8{/youtube}

Αργολίδα
Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι παρελάσεις σε Ναύπλιο και Άργος! Το πρωί της 28ης τελέστηκε δοξολογία και στις δύο περιοχές της Αργολίδας, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων. Ακολούθως, οι μαθητές πραγματοποίησαν παρέλαση στο Ναύπλιο, παρουσία του ΥΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη, του βουλευτή, Δ.Κοδέλα,του αντιπεριφερειάρχη Τ. Χειβιδόπουλου,του δημάρχου Ναυπλίου, Δ.Κωστούρου, ενώ στο Άργος βρέθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ανδριανός, ο δήμαρχος, κύριος Δ. Καμπόσος και πολυάριθμοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

{youtube}meNNPktDdzA{/youtube}

Κορινθία
Με άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά ενωτικό κλίμα έλαβε χώρα η παρέλαση στην Κόρινθο. Ο κόσμος αψήφησε τη βροχή και το κρύο, συμμετείχε με την παρουσία του στη μαθητική παρέλαση και όλα κύλησαν ομαλά. Προηγήθηκε η καθιερωμένη δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων. Αντίθετα, στην Πέρα Χώρα Κορινθίας ο καιρός δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της μαθητικής παρέλασης.

{youtube}_ZV7Piy_xJk{/youtube}

Αχαϊα
Με λαμπρότητα και χωρίς απρόοπτα πραγματοποιήθηκε φέτος η παρέλαση στην οδό Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα. Οι Αστυνομικές Αρχές είχαν λάβει μέτρα ασφαλείας, τα οποία αποσύρθηκαν λίγη ώρα μετά την έναρξη της παρέλασης. ΚΚΕ και ΚΝΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νικόλαος Μαντζούφας, ενώ στα αξιοσημείωτα ήταν η απόφαση του βουλευτή, Γιώργου Νταβρή, να μην καθίσει στην εξέδρα των επισήμων.

{youtube}DLjo79Dm_So{/youtube}

Ηλεία
Με καταιγίδες έλαβε χώρα η φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο, παρουσία του γ.γ. Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, Ευάγγελου Συρίγου, του βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου και του δημάρχου Πύργου κ. Λιατσή. Στα αξιοσημείωτα της φετινής παρέλασης ήταν η απόφαση του δημάρχου να μη στήσει εξέδρα για τους επισήμους, αλλά για τους διευθυντές των σχολείων. Προληπτικά, υπήρξαν και προστατευτικά κιγκλιδώματα, δίχως όμως να προκύψουν παρατράγουδα.

{youtube}50aWuXJ2oz4{/youtube}