Μεγαλειώδης η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Σπάρτη!

simaia-flynewsΜε μεγαλοπρέπεια γιόρτασε και φέτος η Σπάρτη την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, με τις εκδηλώσεις να περιλαμβάνουν Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Κατάθεση Στεφάνων, μαθητική – στρατιωτική παρέλαση και φυσικά παραδοσιακούς χορούς!

Το πρωτότυπο της φετινής εθνικής επετείου ήταν ότι, κατόπιν πρότασης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, δε στήθηκε εξέδρα επισήμων, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, στην παρέλαση παρευρέθησαν ο μητροπολίτης, ο διοικητής του ΚΕΕΜ, κύριος Σαπουντζής, οι άρχοντες του τόπου σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας και Βουλής, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Άμυνας, κύριος Σπηλιόπουλοςι

Η Αστυνομία έκανε αισθητή την παρουσία της με δεκάδες άνδρες σε κάθε γωνιά της πόλης, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση επεισοδίων. Βέβαια, στη φιλήσυχη πόλη μας δε σημειώθηκαν εικόνες όπως αυτές στην Πάτρα και το Ηράκλειο, όμως μία ομάδα 20 σχεδόν ατόμων αποδοκίμασαν τους βουλευτές του νομού με σχετικά πανό και ανάλογα συνθήματα. Ο απολογισμός της χθεσινής παρέλασης ήταν 5 προσαγωγές στην Αστυνομία.

Στο κομμάτι της παρέλασης, αν και λόγω οικονομικής κρίσης οι παραδοσιακές στολές δεν προτιμήθηκαν από το σύνολο των μαθητών, οι νέοι της πόλης πραγματοποίησαν μεγαλειώδη εμφάνιση, επιλέγοντας να μη στρέψουν το κεφάλι προς το μέρος των επισήμων. Φυσικά, η Φιλαρμονικής Σπάρτης λάμπρυνε την εθνική επέτειο με τους ήχους της, αλλά και τη διάταξη που επέλεξε να ακολουθήσει στην παρέλαση.