Φορτώθηκε η Αριστερά να καθαρίσει την κόπρο τους …

… και την κατηγορούν ότι μυρίζει!

Αυτοί, δηλαδή όλος ο καλός ο κόσμος που κυβερνά σαράντα χρόνια, και τα πέντε των Μνημονίων, κάποιοι νεάζοντες μαζί, που παριστάνουν τους νεοσσούς της μεταρρύθμισης, τρομάρα τους.

Σαράντα χρόνια είχαν το γκουβέρνο και τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν την ανεργία, τη φτώχεια, το ρουσφέτι, τη γραφειοκρατία, τα προβλήματα της Παιδείας και της Υγείας, το κράτος-τέρας που άλλους τρώει και άλλους ταΐζει.
Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες έχτισαν το καθεστώς που καταρρέει και απειλεί να μας θάψει. Αλλά βγάζουν και γλώσσα οι ξεφτίλες: Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ! Και κοστολογούν κιόλας τι μας στοίχισε η κυβέρνηση της Αριστεράς. Σε εφτά μήνες! Για την καταστροφή, τον θάνατο, την αδικία, τη δυστυχία, τη σαπίλα, που προκάλεσαν σαράντα χρόνια οι ίδιοι, τσιμουδιά. Φορτώθηκε η Αριστερά να καθαρίσει την κόπρο τους και την κατηγορούν ότι μυρίζει!
Αυτοί είναι αθώοι. Δεν ξέρουν τίποτε για τον φόνο που συντελέστηκε σε κοινή θέα. Δεν ξέρουν πως ό,τι άσχημο κινείται, πετάει, έρπει ή τρουπώνει στη σημερινή Ελλάδα αυτοί το γέννησαν και το ανάθρεψαν. Δεν ξέρει, ο Μεϊμαράκης τι γινόταν με τα υποβρύχια, με τη Ζίμενς, με τα μοναστήρια και τα λιβανιστήρια. Με το ρουσφέτι και το ντοβλέτι. Ούτε ο Σαμαράς ξέρει. Ούτε η Ντόρα, ο Άδωνις, ο Λοβέρδος, ο Πάγκαλος, ο Βενιζέλος, ο Κυριάκος, η Φωτεινούλα.
Δεν ξέρουν ότι η ανεργία, και η φτώχεια, και το κράτος-τέρας, έργο τους είναι. Και η ευλογία των Μνημονίων τούς ανήκει. Και το εργασιακό καθεστώς αυτοί το έκαναν ζούγκλα. Και όλα τα αρχικά της χαράς -ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ΕΕΤΗΔΕ κ.λπ.- δική τους πατέντα είναι. Και τις συντάξεις αυτοί τις ρήμαξαν. Και τους μισθούς. Και οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα, και στον ιδιωτικό, και τα καρτέλ, και η διαπλοκή, και η φοροδιαφυγή, και-και-και, δικά τους είναι.
Αυτό πια δεν είναι απάτη, ψέμα, θράσος, συκοφαντία, ατιμία. Όλα όσα ανέδειξαν σε αρετές. Είναι η επιβεβαίωση ότι παραμένουν αμετανόητοι. Τους χαλάσαμε το μεγάλο φαγοπότι κι όρμησαν με τα μαχαιροπίρουνα στο χέρι να μας καταπιούν. Κι αν δεν το βάλουμε βαθιά στο μυαλό μας, θα μας βάλουν βαθιά στη στομάχια τους. Θα έχουμε εκεί καμιά σαρανταριά χρόνια ακόμα, να λύσουμε και τις διαφορές μας…
Κάθε ψήφος που δεν φτάνει στην κάλπη, κάθε ψήφος που χάνεται γέρνει την πλάστιγγα στη Ν.Δ. και ανοίγει τον δρόμο στην πρωθυπουργία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Τότε, όταν οι δεξιοί και ακροδεξιοί βαρώνοι και βαρωνέτοι της Ν.Δ. θα έχουν επιστρέψει στην εξουσία, θα είναι αργά για να “ανακαλέσουμε” την ψήφο και την αποχή μας. Η ολιγαρχία και η διαπλοκή θα έχει κερδίσει το παιχνίδι: θα έχει τον πολιτικό της εκπρόσωπο στην εξουσία – και μάλιστα νομιμοποιημένο από την… ανοχή του λαού!
Για να μην επιστρέψουμε το κράτος της διαφθοράς και της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας, η απάντηση βρίσκεται στα χέρια του λαού: παίρνουμε την Ελλάδα στα χέρια μας! Δεν τη χαρίζουμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα, για να έχουν οι νέοι και οι νέες την ελπίδα και το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο τους!
Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι
Δυνατός ΣΥΡΙΖΑ για την Αριστερή πολιτική

ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ
ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ
Παν Κουμουνδούρος